Přejít k hlavnímu obsahu

Souboj titánů i další teplický úspěch. MČR FIFA powered by Hyundai pokračuje

15. 3. 2023 | 14:35 EA SPORTS FC 24 Preview
Poslední kvalifikační cyklus letošní MČR FIFA powered by Hyundai začíná. Desítky hráčů se znovu ve třech otevřených kvalifikacích utkají o postup do finále zastávky, jež se tentokrát odehraje online. Do top 8 úvodní kvalifikace se probojovala známá jména i borci, kteří na svůj první letošní úspěch stále čekají.
Lukáš "T9Laky" Pour na turnaji v Praze
Lukáš "T9Laky" Pour na turnaji v Praze
Zdroj: PLAYzone

Kromě úvodní brněnské zastávky se Michal „DRMi10“ Drastich nekvalifikoval mezi nejlepší osmičku a stále se musí strachovat o postup na grand finále sezóny. S deseti body se nachází na děleném 14. místě, pouze top 16 zamíří do Prahy. Nic tak není jisté a DRMi bude chtít bodovat. V cestě mu bude stát ve formě hrající Petr „Pan_Peca“ Straka, stříbrný medailista z poslední odehrané zastávky.

Po delší době se mezi nejlepšími ukáže také Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt. Reprezentant Entropiqu neprožívá povedené období a středečním turnajem může udělat důležitý krok k návratu mezi nejlepší. Nic jednoduchého jej však nečeká, na druhé straně hřiště bude operovat mančaft kontrolovaný Michalem „Mrkyy“ Mrkosem. Špíl bude zároveň prvním streamovaným na Twitchi PLAYzone

Na vítězné vlně se bude chtít udržet Jakub „CptKubajz“ Pudil, slávistický šampion z Vodafone PLAYzone Areny. Dokáže Dominik „Revy“ Révai vzdorovat silnému soupeři?

Druhé streamované utkání středečního programu proti sobě svede Lukáše „T9Laky“ Poura a Dominika „Seron“ Čermáka. Dvě z největších hvězd domácí FIFA scény se potkají hned ve čtvrtfinále, které je příslibem luxusní podívané.

Analyst desk MČR FIFA Praha powered by Hyundai
Analyst desk MČR FIFA Praha powered by Hyundai
: PLAYzone

Tipovačka powered by FUTCUT

Stejně jako v předchozích turnajích se osmička expertů utká ve speciální tipovací soutěži.

Většina utkání má podle tipů expertů jasné favority. Sedm hlasů získal Michal „Mrkyy“ Mrkos, jenž se v prvním zápase porve s Mariem „MarioOoso99“ Gumbreštem. Šestice tipérů pak věří Petru „Pan_Peca“ Strakovi a Jakubu „CptKubajz“ Pudilovi.

Stejným dílem si pak důvěru expertů rozdělili Dominik „Seron“ Čermák a Lukáš „T9Laky“ Pour.

Soutěž na Twitchi!

Ani tentokrát nebude chybět parádní soutěž během živého vysílání na našem Twitch kanále. Ve hře bude WD_BLACK SN850 SSD disk stvořený pro PS5 a dvě poukázky na 600 Kč PS kreditů od Herni-kupony.cz.

Vsaď si na Tipsportu (18+)
Vsaď si na Tipsportu (18+)
: PLAYzone

Systém MČR FIFA powered by Hyundai

Celkově se odehrají čtyři jednodenní zastávky MČR FIFA powered by Hyundai - dvě online a dvě offline. Vrcholem sezony bude dvoudenní offline finále v Praze. Před každým turnajem budou tři otevřené kvalifikace. Během nich budou hráči sbírat kvalifikační body. Top 8 nejlépe bodujících borců postoupí do hlavní soutěže.

Na všech čtyřech jednodenních zastávkách se budou rozdávat MČR body. Podle nich se určí osm hráčů, kteří získají místo na MČR FIFA powered by Hyundai Finále v Praze. 

Prize pool online turnaje:

  • 1. místo - 15 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč

Kvalifikační bodování

1. místo - 100 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. - 4. místo - 36 bodů 
5. - 8. místo - 18 bodů 
9. - 16. místo - 9 bodů 

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).