Přejít k hlavnímu obsahu

Šok na začátek! Nejlepší americký tým podlehl celku ze sedmé světové desítky

16. 3. 2023 | 10:19 Counter-Strike 2 Reportáž
Měla to být jasná záležitost. Spíše rozehřívací bitva pro Team Liquid, momentálně třetí tým světového žebříčku v CS:GO. Jenže realitou byla totální blamáž. TL absolutně nezvládli utkání proti čínskému Rare Atom a hned po úvodním utkání ESL Pro League 17 se nachází v lower bracketu. Na druhé straně RA mohou slavit největší vítězství v historii organizace.
Rare Atom během ESL Pro League
Rare Atom během ESL Pro League
Zdroj: ESL Twitter

Postup do play-off absolutním minimem, alespoň na semifinále by to stačit mělo. Přibližně takové byly vyhlídky Team Liquid před skupinovou fází ESL Pro League 17. V polských Katovicích ukázala americká jednička svůj potenciál. Ten však zůstal proti Rare Atom nevyužitý.

První mapou bylo Inferno, na kterém se čínskému celku daří na výbornou. Proti asijským soupeřům z posledních jedenácti zápasů vyhráli právě na uličkách Inferna desetkrát. Team Liquid jsou ale jiná liga. Na serveru ale rozdíl nebyl poznat. Po slibné teroristické polovině nastoupili Rare Atom do druhého halfu ve velkém stylu a po chvíli se dostali na patnáctý bod. Pátý match point využili a šli do vedení 1:0.

Na Overpassu už měli Liquid najet zpět do zajetých kolejí a bez větších problémů sérii vyrovnat. Místo toho ale následovala totální demolice. 16:3 pro Rare Atom. Překvapení bylo na světě.

Hráči v barvách čínské organizace si vzali příklad s FORZE. 32. tým HLTV žebříčku si v prvním kole skupiny D vyšlápl na Natus Vincere a prodlužují trápení bývalých světových jedniček.

Finální tabulka zápasu připomínala staré časy. Oleksandr „s1mple“ Kostyliev ukončil sérii se skóre 76-48. Nejvíce se mu přiblížil Valeriy „b1t“ Vakhovskiy s výsledným 55-54. V překvapivém špílu dolního pavouka se ve čtvrtek od 19:30 potkají NAVI s Astralis.

Souboj Major šampionů budeš moci včetně dalších dvou sérií sledovat na Twitch kanále PLAYzoneUP. Začínáme ve 12:30 bitvou mezi FORZE a Spirit.

ESL Pro League 17
ESL Pro League 17
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).