Přejít k hlavnímu obsahu

Jedenáct dní ve vězení. Organizace zaplatila přes 100 tisíc za kauci a dala mu padáka

16. 3. 2023 | 20:00 VALORANT Kauza
Valorant profík Hunter „SicK“ Mims byl po skoro dvou týdnech propuštěn z vězení. Kauci zaplatila esportová organizace Sentinels, která si nicméně už místo něj našla náhradu. Hráč byl zatčen 4. března po hádce v autosalonu a byl obviněn z trestného činu porušování domovní svobody.
SicK propuštěn z vězení
SicK propuštěn z vězení
Zdroj: VCT/Flickr

Když se konal vůbec první mezinárodní Valorant turnaj, Hunter „SicK“ Mims byl u toho. Dokonce byl součástí týmu, který historickou trofej pozvedl. Sestava Sentinels se ale od té doby trápila a změnila téměř kompletně každého člena. SicK skončil na lavičce a už skoro rok se z ní nehnul. Ačkoliv je stále součástí týmu a tréninku, v profesionální hře jsme ho už nějakou chvíli neviděli.

Jeden z důvodu byl jeho psychický stav. Hřebíčkem do rakve mu byly události na brazilském velkolepém šampionátu. SicK byl obviněn z podvádění své přítelkyně, přestože se dohodli na „volném vztahu“. Kolem tohoto dramatu, ať už byla pravda kdekoli, začala sálat nepříjemná energie, kterou organizace Sentinels nechtěla vtáhnout do týmu. Proto se rozhodla se SicKem netrénovat a tak nějak se odloučili.

To hráčově psychickému stavu nepomohlo. Zašlo to až daleko, že držitel titulu byl zatčen 4. března po hádce v luxusním autosalonu a obviněn z trestného činu porušování domovní svobody. Jeho kauce byla stanovena na více než 110 tisíc korun, kterou po 11 dnech organizace Sentinels zaplatila.

Zároveň zaplatila letenku do Dallasu i jeho sestře, protože SicK nebydlí s nikým z rodiny ani příbuzných. Proto i tak dlouho otáleli se suspendováním, které by ho bez nikoho blízkého hodilo do jámy lvové. Ale suspendace nakonec přišla a SicK se tak po dlouhé době dostane z lavičky, protože jeho místo bylo nabídnuto držiteli jednoho mezinárodního titulu a několikanásobnému medailistovi Jimmymu „Marved“ Nguyenovi.

Sick aktuálně potřebuje podporu, a navzdory škraloupům, jež Sentinels v poslední době získali, informovali veřejnost že mu ji nabídnou a řadí ji mezi priority. Marved na svém streamu zmínil, že se cítí připraven hrát v lize, pokud jej tým bude budou potřebovat. Vysvětlil také, že Sentinels byla organizace, která mu nabízela nejvíce peněz za roli záložního hráče.

Zdroj: Dexerto
Štítky: Valorant, Sentinels, SicK
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.