Přejít k hlavnímu obsahu

Vývojáři denně makají na Source 2. Můj spánkový režim je v pasti, říká komentátor

17. 3. 2023 | 18:30 Counter-Strike 2 Spekulace
Poslední dny jsou skoro jako na kolotoči. V databázi CS:GO se objevuje jedna aktualizace souborů za druhou a hráči stále doufají, že tohle bude ten den. Ve skutečnosti se ale jen přibližujeme tomu, co víme, že přijde. Ale nevíme kdy. „Stoprocentně neexistuje scénář, ve kterém by Source 2 nevyšel tento měsíc,“ věří oblíbený komentátor Michal „Mishek“ Kabele.
de_dust2, jak jej vidí AI
de_dust2, jak jej vidí AI
Zdroj: @arcanumcsgo za pomocí ControlNet

Začátkem týdne se objevily novinky, které naznačovaly blížící se vydání CS:GO na Source 2 enginu. Stejné typy aktualizací ve SteamDB dostáváme v podstatě každý den, ale komunita už by si přála něco nového. Z řady vystupuje jen vznik CS:GO Source 2 serverů, jak odhaduje Aquarius, jeden ze známých dataminerů.

Nejdůležitější je přitom skutečnost, že vývojáři opravdu pracují na updatu každým dnem a chystaný obsah se skutečně posouvá. Nevíme, jestli mílovými kroky, ale takovou aktivitu jsme neviděli nikdy v minulosti. Vše nasvědčuje tomu, že i když se vydání tento týden nedočkáme, tak v blízké době skutečně přijde.

Na názor k chystané revoluční novince jsme se zeptali Michala „Mishek“ Kabele, kterému se o Source 2 už snad i zdá. Pokud mu dá tedy aktuálně dění spát. „Můj spánkový režim je úplně v pasti, podvědomě to moje hlava řeší neustále a když se kolem půlnoci začne něco dít... vím, že spát nebudu,“ říká známý komentátor. „I kdyby vydání Source 2 predikoval Shadye s Wangem, stejně to vyjde,“ věří v brzké odhalení velké novinky.

Proč si ale myslí, že vydání přijde? „Vzhledem k tomu, že se blíží Major v Paříži, na kterém se bude hrát Anubis, který nemá Souvenir Package, musí do té doby vyjít jeden větší update s operací. Nedává mi úplný smysl, aby jej Valve vydávalo bez Source 2 enginu, když všichni víme, že se něco chystá. Zároveň to dodá hype do turnaje, bude to hrát více lidí a více lidí utratí prachy za samolepky. Prostě to do sebe všechno tak hezky zapadá,“ má jasno Mishek. Otázkou je pro něj už jen datum. „Slušelo by tomu 1. dubna, to má úplně všechno,“ dodává s úsměvem.

Valve provokuje hráče novým obrázkem
Valve provokuje hráče novým obrázkem
Foto: Twitter @csgo

Co s sebou podle něj Source 2 přinese? „Neočekávám nějaké drastické změny v gameplayi, ale to neznamená, že to nebude přelomová novinka. Půjde hlavně o herní pohodlí. Je pravděpodobné, že se dočkáme jumpthrow bindu, dema už nebudeme přehrávat stylem přelomu tisíciletí a tak dále. Prostě tisícovka detailů, která všem ulehčí život a CS:GO zase konečně nebude 10 let starou hrou. Na dnešní dobu už je to totiž skoro pravěk,“ uzavírá Mishek.

Čekání na historický moment si můžete zpříjemnit ukázkou, jak si umělá inteligence poradila se současnými mapami. V průběhu víkendu stejně tak můžete sledovat uzavřenou kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.