Přejít k hlavnímu obsahu

Pikantní rozlosování Tipsport CS:GO Praha! Domácí špička zná své soupeře

22. 3. 2023 | 08:00 Counter-Strike 2 MČR
Uzavřená kvalifikace doplnila složení hlavní části prvního velkého turnaje sezóny. Ihned po dohrání posledního zápasu proběhlo na streamu losování, které určilo podobu skupinové fáze.
Losování skupin
Losování skupin
Zdroj: PLAYzone

Losování skupin Tipsport CS:GO Praha proběhlo skrze čtyři výkonnostní koše. Neporažené dva týmy z rozstřelu obdržely nejvyšší seed, zbylí dva postupující zamířili do koše druhého. Stejný klíč platí u týmů z uzavřené kvalifikace, kde neporažené celky utvořily třetí koš a nedělní postupující spadli do koše čtvrtého.

Vedoucí projektu Pavel Kristián, komentátor Michal Kabele a administrátor Jan Náhlík začali losovat od nejnižšího koše. Už po pár chvilkách ale bylo jasné, že Sampi.Tipsport a SINNERS se opět potkají v jedné skupině, která bude nazývána skupinou smrti. Na derby hříšníků nedojde, eEriness pak mají životní šanci.

Černého Petra si vytáhli Entropiq, na něž hned na úvod bude čekat střetnutí proti SINNERS. Skupinu A pak doplnili ENTERPRISE, kde se zase Michal „leckr“ Kadlíček utká proti Dominiku „blogg1s“ Janitovi. Pro neutrální fanoušky Counter-Striku jde o dokonalou skupinu, příznivci týmů si naopak budou trhat vlasy.

K papírově slabší dvojici z uzavřené kvalifikaci jako další do skupiny B zamířila Cryptova, která se tím pádem v prvním kole postaví eEriness. U nich bude hodně záležet, jak to budou mít se zahraničními hráči. Kvarteto uzavřelo favorizované Dynamo Eclot, pro něhož je postup z této skupiny naprosto jasnou povinností.

Skupinová fáze proběhne o víkendu 24. až 26. března. O přesném harmonogramu vás budeme informovat.

Skupina A
 (#1)  Česká republika ENTERPRISE vs.  Slovensko Sampi.Tipsport (#4)
 (#2)  Česká republika Entropiq vs.  Česká republika SINNERS (#3)
Skupina B
 (#1)  Česká republika Dynamo Eclot vs.  Slovensko SINNERS AC (#4)
 (#2)  Česká republika Cryptova vs.  Česká republika eEriness (#3)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.