Přejít k hlavnímu obsahu

T9Laky podruhé TCL eFotbalistou roku! Sparťanská hvězda opět druhá

20. 3. 2023 | 20:50 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Historie se opakuje. Lukáš „T9Laky“ Pour, reprezentant esportové odnože Viktorie Plzeň, byl podruhé vyhlášen nejlepším profesionálním hráčem FIFA za uplynulý rok. Druhý se v anketě TCL eFotbalista roku 2022 umístil sparťanský Dominik „Seron“ Čermák, třetí místo obsadil Michal „Mrkyy“ Mrkos ze Sampi.
Lukáš "T9Laky" Pour
Lukáš "T9Laky" Pour
Zdroj: FCVP Esport (s povolením)

FIFA scéna ve své historii nepoznala lepšího hráče. Lukáš „T9Laky“ Pour v roce 2022 znovu potvrdil svou extratřídu a byl vyhlášen TCL eFotbalistou roku 2022. Populární ocenění získal podruhé, v minulosti ovládl vůbec první ročník ankety.

V loňském roce se plzeňský matador vrátil do své tradiční formy a na turnajích patřil vždy mezi největší hrozby a favority. Hned na začátku ledna zvítězil v rámci BIG SHOCK! FIFA COOL POHÁRu, perfektně zvládl také start do FIFA 23, když vyhrál FIFA eCUP powered by HYUNDAI a získal bronz na brněnské zastávce MČR FIFA powered by Hyundai.

Velikým úspěchem T9Lakyho byla také stříbrná medaile z e:LIGY, v jejímž play-off prohrál pouhé dva zápasy, oba o jediný gól. 

Druhá kvalifikace

Stříbro uzmul Dominik „Seron“ Čermák. Sparťanský borec patří dlouhodobě mezi absolutní špičku domácí FIFA, vítězství v anketě eFotbalista roku se mu ale dál vyhýbá.

Michal „Mrkyy“ Mrkos, mladý reprezentant Sampi, skončil třetí. Medailové umístění na dvou zastávkách MČR FIFA powered by Hyundai pomohli Mrkyymu do top 3.

Konečné pořadí ankety eFotbalista roku 2022:

Lukáš „T9Laky“ Pour (FC Viktoria Plzeň esport, eRepre) – 138 b.
Dominik „Seron“ Čermák (Sparta eSports – ENTERPRISE, eRepre) – 92 b.
Michal „Mrkyy“ Mrkose (Sampi) – 41 b.
Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt (Entropiq) – 25 b.
Jan „Emerickson“ Krupička (Sparta eSports – ENTERPRISE, eRepre) – 20 b.
Matěj „Matejs“ Dunka (Entropiq) – 19 b.
Martin „Dalas“ Vujtík (FC Baník Ostrava eSport) – 16 b.
Jakub „CptKubajz“ Pudil (Sk Slavia Praha eSports) – 3 b.
Michal „DRMi10“ Drastich (Cryptova) – 1 b.
Svatopluk „Saint_SB10“ Boušek (Bohemians Praha 1905 esports) – 1 b.

Štítky: fifa, T9Laky, FCVP esport
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).