Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvyrovnanější split historie? Čtyři celky na prvním místě, Fnatic konečně vyhráli

21. 3. 2023 | 09:00 League of Legends Reportáž
Jarní split nejvyšší evropské soutěže v League of Legends je extrémně nevyzpytatelný. Nikdo nemá jistou výhru, každý dokáže porazit každého. O mnohém napovídá i současná tabulka, ve které jsou všechny mančafty nasázeny v rozmezí dvou vítězství.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Vítězem druhého týdne úvodní fáze LEC jsou Fnatic. Tým, jenž měl v jednu chvíli skóre 0-4, se v neděli zvednul a překvapil. Po výhře nad Excel si vyšlápl na KOI a předvedl velice kvalitní výkon. Jedna z nejúspěšnějších organizací v Evropě je sice stále na posledním místě, dělí se však o něj s dalšími třemi celky.

Dva triumfy si zatím připsali ještě Excel, MAD Lions a Team Heretics. Poslední dva zmíněné týmy se proti sobě utkaly v rámci pondělního programu. Jankos a spol. šokovali lví partu a nenechali si zbytek pole utéci.

ARAM turnaj

Na druhém konci tabulky, tedy na jejím vrcholu, se také nachází hned čtyři mančafty. Titul neporaženého týmu ztratili během druhého hracího týdne Vitality a SK Gaming.

Včelky tvrdě narazily v zápase týdne proti G2, kteří měli hru absolutně pod kontrolou a především díky luxusnímu výkonu Martina „Yike“ Sundelina si nenechali Vitality upláchnout. SK Gaming si první prohru připsali ve vzájemném souboji právě s VIT.

Střed tabulky stráží se shodným skóre 3-3 Astralis a KOI. Dánská organizace si po dvou prohrách v řadě výrazně pomohla překvapivým vítězstvím na Vitality, naopak KOI propadli s Fnatic.

Příští týden rozhodne o všem. Úvodní zápas je na programu v sobotu od 18:00. Zápasy LEC je možné sledovat tradičně na Twitch kanále LEC či s českým komentářem na HITPOINTCZ.

Tabulka LEC
1.G2 Esports4-2
 SK Gaming4-2
 Team BDS4-2
 Team Vitality4-2
5.Astralis3-3
 KOI3-3
7.Excel2-4
 Fnatic2-4
 MAD Lions2-4
 Team Heretics2-4
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).