Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo postoupí do Dallasu? Slovenští hráči se spojí s legendami Counter-Striku

22. 3. 2023 | 19:00 Counter-Strike 2 Preview
Další kvalifikace na obří světový event je tady a čeští a slovenští hráči budou u toho. Do hry však nepůjdou jen známé sestavy, jako SINNERS či Entropiq, ale také vskutku netradiční mix. Trio slovenských reprezentantů se spojí s jedněmi z největších legend série Counter-Strike.
Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund
Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund
Zdroj: ESL Gaming

Ľuboš „HenkkyG“ Ilko a Martin „creze“ Bagala nepokračují v profesionálním týmu UNiTY, jehož vedení se po prvotních nezdarech rozhodlo překopat většinu soupisky, dnes večer si ale mohou zlepšit náladu. Spolu s Petrem „naturaL“ Turčanem se totiž po boku světové smetánky představí v kvalifikaci na IEM Dallas.

Slovenská trojice se pro první evropskou kvalifikaci na světový turnaj Intel Extreme Masters spojila s legendami svého oboru. Ani jednu zřejmě nemusíme sáhodlouze představovat. Christopher „GeT_RiGhT“ Alesund a Filip „NEO“ Kubski patří mezi nejúspěšnější a nejlepší hráče, jaké svět Counter-Striku poznal. Ani jeden se už nějaký měsíc nepohybuje na scéně, odkaz jejich kompetitivní kariéry je však nesmrtelný.

Otevřená kvalifikace má mezi svými účastníky i řadu předních celků. Největšími favority jsou podle nasazení do pavouka Ninjas in Pyjamas, BIG, Astralis a GamerLegion, do uzavřené části evropské kvalifikace ale mohou postoupit pouze nejlepší dva týmy. Druhou a poslední šanci o další dva sloty mají všichni v pondělí.

O postup do druhého dne usilují SINNERS, Dynamo Eclot, Entropiq, ENTERPRISE nebo Sampi.Tipsport. V případě úspěšného tažení do pokročilé fáze Single Elimination bracketu vás budeme informovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.