Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike 2 přinese kompletně nové dýmovnice! Co se změní?

22. 3. 2023 | 17:30 Counter-Strike 2 Preview
Smoky v Counter-Strike 2 budou responsivní. Už nepůjde o netvarnou šeď. Dýmovnici ovlivní téměř vše - střelba, výbuch granátu nebo světlo. Counter-Strike 2 tak kompletně mění strategickou funkci smoků, jejichž využití se nyní může obrátit proti vám.
Smoke v Counter-Strike 2
Smoke v Counter-Strike 2
Zdroj: Valve (s povolením)

„Dýmovnice, respektive jejich oblaka kouře, jsou nyní dynamické volumetrické objekty interagující s prostředím a reagující na světlo, střelbu a výbuchy,“ stojí na oficiálním webu Counter-Striku.

Dopady na hratelnost

Kouř ze smoků bude v Counter-Strike 2 využitelný mnoha způsoby. Kulky a výbušné granáty mohou oblaka krátce rozptýlit nebo dokonce rozšířit. Jak je vidět v přiloženém videu, hráči si budou moci odkrýt například celý monster tunel na Overpassu nebo kus outsidu na Nuku.

Přirozené zaplňování prostorů

Další veliká změna oproti CS:GO. Dým se bude přizpůsobovat svém okolí. Kouř se nově vyvalí z otevřených dveří a rozbitých oken. Nezastaví ho schody, zaplní delší chodby a spojí se s dalšími oblaky. Kouř se přizpůsobí i bednám a vytvoří nové příležitosti.

A ještě jedna věc - one way smoky v novém Counter-Striku nebudou.

Reakce na světlo

I světlo bude hrát svou roli. Barva smoků bude různá, přizpůsobí se okolí a nasvícení. To je perfektně vidět u střílejícího hráče probíhajícího smokem.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).