Přejít k hlavnímu obsahu

První šťastlivec! Obdržel klíč na Counter-Strike 2 a jeho sledovanost raketově vzrostla

23. 3. 2023 | 09:00 Counter-Strike 2 Twitch
Counter-Strike 2 byl oficiálně odhalen a čekalo se už jen na to, jestli ještě v noci ze středy na čtvrtek dorazí beta verze s první vlnou klíčů. Mezi 21. a 22. hodinou tento moment nastal a hráči po celém světě dokola restartují hru, aby zjistili, jestli se na ně dostalo. Šťastlivců je zatím poskrovnu, jeden z úplně prvních ale vyhrál v loterii, protože jeho Twitch explodoval.
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Zdroj: Valve

Profesionální hráč Owen „smooya“ Butterfield je aktuálně bez angažmá, v těchto dnech mu to ale nejspíše není ani trochu líto. Ve středu večer se na něj totiž usmálo štěstí a dočkal se jednoho z prvních beta klíčů na Counter-Strike 2. Neváhal, okamžitě vypnul hru, stáhl 15 GB update a jako první update přinesl na Twitch.

Takto raketový vzrůst ale britský hráč nečekal ani ve snu. Počet 1500 diváků se během několika minut vyšplhal na 100 tisíc a během nastavování hry začal útočit ještě na dvojnásobek. Další desítky tisíc diváků poté pozorovaly jiné streamery, jak koukají na Buterfieldův Twitch. Hrát mohl jen s boty, to mu však stačilo. 

Smooya měl tu možnost světu premiérově ukázat další drobné vychytávky, které Counter-Strike 2 ukrývá. Jednu z nich můžete vidět na klipu níže. Postupně se ke klíči a možnosti si Source 2 engine vyzkoušet dostávají další hráči a tvůrci, nikdo ale nemá šanci atakovat smooyu. Counter-Strike je prostě stále hit.

Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.