Přejít k hlavnímu obsahu

Další historický update. Epic Games přidávají Unreal Editor do Fortnite

23. 3. 2023 | 17:33 Fortnite Update hry
Epic Games spustili Unreal Editor pro Fortnite (UEFN), dosud známý jako Creativ 2.0, až absurdně výkonnou sadu nástrojů pro tvorbu vlastních map a her. Hráči a tvůrci tak budou moci díky novince vytvářet luxusní díla.
Forest Guardian
Forest Guardian
Zdroj: Epic Games

Fortnite již nějakou dobu povoluje a podporuje vlastní robustní mapy a herní režimy prostřednictvím svého kreativního režimu. UEFN však přidává mnohem podrobnější funkce pro tvorbu přímo ze samotného Unreal Engine 5. Rozdíl je v tom, že Fortnite je postaven na jednom z nejrozsáhlejších herních enginů, takže přináší mnohem vyšší strop toho, co můžete postavit.

Aby Epic Games demonstroval, co UEFN umí, zveřejnil tři své vlastní výtvory vytvořené pomocí nástrojů, které jsou nyní dostupné veřejnosti. Forest Guardian (kód ostrova 0348-4483-3263) vám nabízí boj zblízka pro jednoho hráče proti smečce vlků pod dohledem dračího bosse s nádhernými fantasy výhledy.

The Space Inside (kód ostrova 9836-7381-5978) je logická hra se strašidelnou atmosférou. Existuje dokonce segment z pohledu první osoby.

Snad nejpozoruhodnější je Deserted: Domination (kód ostrova 8035-1519-2959), hra 8v8, která funguje téměř přesně jako režim Domination z Call of Duty. 

Deserted: Domination
Deserted: Domination
Foto: Epic Games

Otázkou samozřejmě je, jak dlouho bude normálním vývojářům a tvůrcům trvat, než postaví dílo, které je svou kvalitou podobné tomu, co vytváří Epic Games. 

Vydavatel však vytváří zajímavé pobídky, jako motivaci k tvorbě map. Součástí revidovaného systému plateb pro tvůrce by mělo být zaplatcení 40 % čistého příjmu z Fortnite Item Shopu zpět tvůrcům. Pokud potřebujete připomenutí, Fortnite vydělává miliardy dolarů každý rok, takže to není rozhodně malá částka.

Pokud chcete techničtější rozpis toho, jak UEFN funguje, podívejte se na oficiální stránky. My zatím netrpělivě čekáme na první kolo komunitních výtvorů.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.