Přejít k hlavnímu obsahu

Zvuky, pohyb a triky. Jaké další novinky odhalil první den s Counter-Strike 2?

23. 3. 2023 | 09:50 Counter-Strike 2 Update hry
První várka odhalení Counter-Strike 2 se týkala tří majoritních novinek. S postupem večera se ale ukazovaly stále další, frekvence nejvíce zesílila s večerní várkou Limited Test přístupů, které z naší scény obdrželi například SINNERS. Pojďme si tak říci, co jsme v článcích zatím nezmínili.
Bayonet Knife
Bayonet Knife
Zdroj: Valve

Už z oficiálních stránek jsme se dozvěděli, že Counter-Strike 2 se dočkal přepracovaných zvuků, které odlišně reagují na okolní prostředí, aby z nich šlo získat více přesnějších informací. Odlišné tak jsou uzavřené a otevřené prostory. Na streamu ESL Pro League ale testeři přiznali, že se zvukem měli největší problémy.

Source 2 engine je už nyní přelomový, ale skutečně revoluční bude pro budoucnost oblíbené herní série. Jak testeři z řad expertů prozradili, tak zabralo jen pět sekund, než vývojáři přepsali hodnoty a jakákoliv změna byly okamžitě vidět. Budoucí updaty a další připravované novinky tak budou mnohem efektivnější.

Zvuků se týká i vychytávka spojená s radarem. GeT_RiGhT na svém streamu zmínil, že máme sledovat minimapu, kde spatříme něco nového. Jde o ukazatel, jak daleko jsou vaše zvuky (kroky, výstřely) slyšet.

Mnohem více šokující však je skutečnost, že si v Counter-Strike 2 uvidíme vlastní nohy! Totéž se týká samozřejmě i vlastního stínu, kterého se nelekněte. Snad Valve nebude bláznit a nevytvoří skiny na boty...

Už na pouhých nohou si můžete všimnout, že celkový movement prošel obřími změnami a skládá z mnohem více mikro-pohybů. Analytik Pimp se ovšem bojí, že už na pohybu nepůjde tolik poznat váš skill.

Nejvíce si hráči během prvních hodin pohrávali s novým systémem kouřových granátů. N0thing ukázal hezký a jednoduchý trik, na své si ale přijdou i fanoušci Negevu. Uvidíme, jestli si smoky nevyslouží nerf.

Co se týče dýmovnic, tak důležitou novinkou je kompletní zrušení skyboxů, které podle testerů nejsou na žádné mapě. Hodit tak na Dustu II můžete smoke třeba z A na B site. Jde o další gamebreaking úpravu. Kromě toho si při tréninku také můžete zapnout kameru, díky které přesně vidíte, kam váš granát padá.

Závěrem tu máme jeden klip, kdy hráč přišel o možnost hrát, protože chtěl mít první matchmaking ban.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.