Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot postupuje do play-off. SINNERS Academy končí

26. 3. 2023 | 09:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Hlavní turnaj Tipsport CS:GO Praha I má za sebou druhý herní den. Čtyři mančafty se v sobotu utkaly ve skupině B. Postup do play-off turnaje si po výhře nad SINNERS Academy a Cryptovou zajistilo Dynamo Eclot. Ostravská organizace a eEriness si ještě v neděli zahrají o druhé postupové místo, akademie SINNERS končí.
Dynamo Eclot na MČR
Dynamo Eclot na MČR
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

eEriness 2:1 SINNERS Academy (16:5, 11:16, 16:7)

Mapy: Ancient, Overpass, Mirage

Zápas o přežití. Souboj o to, kdo se v neděli ještě ukáže na server a zabojuje o postup do play-off. To bylo večerní utkání mezi eEriness a SINNERS Academy.

První utkání bylo ovlivněné absencí Tomáše „fino“ Bebjaka, jenž nebyl připravený nastoupit k zápasu a musel tak být na úvodní mapě nahrazen Blažejem „Bajo“ Madajem. Oslabená akademie byla na Ancientu bez šance.

Overpass byl mnohem vyrovnanější a pro „B“ tým SINNERS nakonec úspěšný. Bohužel pro SINNERS Academy připomínala Mirage úvodní mapu série. Hráči eEriness na serveru vládli. 16:7 a postup do nedělního klání. SINNERS Academy končí.

Cryptova 0:2 Dynamo Eclot (7:16, 4:16)

Mapy: Vertigo, Inferno, Ancient

Ostravská Cryptova si vybrala jako první mapu souboje s Dynamem Eclot Vertigo a doufala, že zápas proti favoritovi odstartuje výhrou. Ze začátku hrály týmy vyrovnanou partii, pardubický mančaft ale zakončil první polovinu perfektně a získal náskok sedmi kol. Ten už se Cryptově stáhnout nepodařilo a DNE si bez problémů došlo pro první bod.

Inferno bylo ještě jednostrannější záležitostí. Dynamo naprosto drtilo soupeře. Cryptova se jen velice obtížně dostávala k bodům a nakonec prohrála na druhé mapě 4:16. Dynamo Eclot postupuje do play-off, Cryptova bude mít druhou šanci v neděli.

Dynamo Eclot 16:7 SINNERS Academy

Mapa: Inferno

Druhý zápas skupiny B měl jasného favorita. Pardubické Dynamo Eclot patří mezi absolutní domácí špičku, pro akademii SINNERS je velikým úspěchem samotný postup do hlavního turnaje.

Na serveru byl dlouhou dobu jen jeden celek. SINNERS Academy se snažili vzdorovat svému soupeři, dvojice Guy „anarkez“ Trachtman a Martin „Dytor“ Handl však byla příliš silná.

Cryptova 16:14 eEriness

Mapa: Overpass

Znovu se ukázalo, že česko-slovenské celky na Overpassu rády divákům přinesou pořádnou porci kol. Vyrovnanou první polovinu dorovnala i druhá halfa, ve které se eEriness dokonce dostali do vedení. Radost ale neměla dlouhého trvání. Ostravská organizace se rozjela a ve třicátém kole se mohla radovat z triumfu. Pro eEriness jde ale o veliký přislib do dalšího průběhu sobotního programu. 

Páteční harmonogram
13:00Cryptova16:14eEriness
14:30Dynamo Eclot16:7SINNERS Academy
16:00Cryptova0:2Dynamo Eclot
19:30eEriness 2:1SINNERS Academy
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).