Přejít k hlavnímu obsahu

Barevné dýmovnice? Takovou novinku si Counter-Strike hráči představit nedokáží

27. 3. 2023 | 19:16 Counter-Strike 2 Spekulace
Kouřové granáty patří k nejdůležitějším aspektům týmové hry od samých počátků Counter-Striku. Vývojáři nového pokračování, které oficiálně dorazí letos v létě, se poprvé v historii rozhodli barevně oddělit granáty od jednotlivých týmů. Co když ale neskončí u dvou variant?
Barvené granáty
Barvené granáty
Zdroj: Valve / Gabe Follower

Barevné dýmovnice si hráči do starších dílů oblíbené FPS série mohli přidat pomocí neoficiálních módů, přímo v souborech CS:GO se lehké náznaky už také před sedmi lety objevily. V Counter-Strike 2 se ale možná konečně „dočkáme“. Dataminer s přezdívkou Gabe Follower totiž objevil v CS 2 něco přelomového.

Zatímco do první beta verze se dostaly dvě barvy kouřových granátů, jež se určují podle toho, který tým si jej zakoupil, tak v souborech se objevuje dokonce osm různých barevných předvoleb. Některé z nich jsou opravdu bláznivé. Buďto jde jen o testovací a pro vydání neplánované kousky, uvažuje se nad přidáním do Danger Zone, nebo vývojáři půjdou opravdu tak daleko, že představí krabici s možností zakoupení.

Kdyby se barevné smoke granáty dostaly přímo do klasické kompetitivní hry, takový přídavek by hráči nenesli vůbec dobře. Už samotné odlišení granátů od T/CT strany rozděluje komunitu. Co byste na to řekli?

Barvené granáty
Barvené granáty
Foto: Valve / Gabe Follower
Štítky: Counter-Strike 2
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.