Přejít k hlavnímu obsahu

Démon blogg1s, nesmrtelný anarkez a hlavostřelec MoriiSko. Co říkají statistiky?

27. 3. 2023 | 17:52 Counter-Strike 2 MČR
Dynamu Eclot stačily na postup tři mapy, ENTERPRISE stejný počet na vypadnutí, i když si zahráli mnohem více kol. Jiní mají za sebou dokonce dvojnásobek této porce. Kdo ale kraluje statistikám? Řeč čísel může napovědět, na co se můžeme těšit v play-off Tipsport CS:GO Praha.
V semifinále dojde na souboj anarkez vs. blogg1s
V semifinále dojde na souboj anarkez vs. blogg1s
Zdroj: Dynamo Eclot / Sampi.Tipsport

Guy „anarkez“ Trachtman hned při své premiéře na české scéně ukázal, že se s ním musí počítat. Dynamo Eclot prošlo skupinovou fází nejrychleji ze všech, izraelský sniper dokonce zemřel pouze 27x! Díky 63 zářezům má nejvyšší K/D ratio, s velkou zelenou puškou nastřílel 31 killů a má průměr 0,47 AWP killu na kolo. Jeho kolegové jej díky hladkému průběhu doprovázejí, spolu se SINNERS, jenž také ještě neprohráli.

Nejlepší K/D ratio
 Izrael anarkez2.33
 Česká republika blogg1s1.53
 Česká republika nbqq1.44
 Česká republika oskar1.43
 Česká republika K1-FiDa1.43

Ještě lepším průměrem se pyšní Dominik „blogg1s“ Janita, který o víkendu nasbíral nejvyšší počet killů ze všech hráčů. Z celkového počtu 133 zabití bylo 79 s jeho nejoblíbenější zbraní. Z týmu mu konkuroval pouze Matúš „MATYS“ Šimko, jenž pro změnu patří mezi největší headshot mašiny na turnaji. Tuto cenu útěchy si odnáší Josef „MoriiSko“ Maurenc, jenž během nejdelší mapy skupinové fáze nasbíral neuvěřitelných 77 %.

Nejvyšší % zabití do hlavy
 Česká republika MoriiSko68,18 %
 Slovensko MATYS64,41 %
 Slovensko MAXX64,20 %
 Česká republika beastik62,75 %
 Česká republika KWERTZZ62,12 %

Pokud ještě zůstaneme u AWP hráčů, tak za zmínku stojí také výkon Martina „zur1s“ Slámy, jenž dosáhl nejvyššího průměru AWP killů na kolo. K tomu mu pomohla především maratonská mapa proti Entropiqu, kde 31x usmrtil soupeře nejsilnější zbraní ve hře. Přesným opakem je Martin „beryP“ Beránek z Cryptovy, jehož průměr je až překvapivě nízký. V play-off se bez hvězdného snipera nikdo jen tak neobejde.

AWP hráči v play-off
 Česká republika blogg1s0,52 killu na kolo
 Izrael anarkez0,47 killu na kolo
 Česká republika oskar0,43 killu na kolo
 Česká republika beryP0,23 killu na kolo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.