Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně zlínský úspěch. Borci z Entropiqu ve finále porazili Slavii

27. 3. 2023 | 19:00 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Jeden z vrcholů domácí FIFA scény je minulostí. Letošní e:LIGA má za sebou finálový víkend, během kterého se rozhodlo o všech medailistech. Zlato po parádní jízdě získalo duo reprezentující FC TRINITY Zlín Matěj „Matejs“ Dunka a Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt, které alespoň částečně napravilo formu zlínského celku v reálném fotbale. Stříbro bere pražská Slavia, bronz esportovci v barvách Plzně.
MarioOoso99 a Matejs
MarioOoso99 a Matejs
Zdroj: Vlastimil Vacek, LFA

Spojení organizace Entropiq s fotbalovým klubem FC TRINITY Zlín bude navždy v historii zapsáno zlatým písmem. Po vítězství v základní části se může moravský tým radovat také z celkového triumfu v letošní e:LIZE.

V semifinále si Matěj „Matejs“ Dunka a Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt poradili bez větších problémů s FCVP Esport. První zápas sice Lukáš „T9Laky“ Pour zvládl, ve zbytku série už se ale plzeňský tým vítězství nedočkal.

MČR pokračuje

Ve finále se proti Zlínu postavili hráči oblékající dres SK Slavia Praha. Ani forma posledních měsíců pražskému celku nestačila.

První utkání sehráli MarioOoso99 a Adam „Adulackk“ Hodina. Celý zápas měl zkušenější Mario plně pod kontrolou. Svého soupeře nepustil do větších příležitostí a zvítězil 2:0. Následoval ještě jednoznačnější špíl, v němž Matěj „Matejs“ Dunka zdemoloval Jakuba „CptKubajz“ Pudila 5:0. Až poslední zápas nabídl opravdové drama.

Dlouho se hrálo bez gólů. Až dvacet minut před koncem základní hrací doby MarioOoso99 vstřelil úvodní branku utkání. V 89. minutě byla navíc proti Jakubu Pudilovi nařízena penalta. Zdálo se, že je hotovo.

Jenže slávistický gólman penaltový kop zneškodnil a CptKubajz z následného protiútoku vyrovnal na 1:1. O vítězi třetího mače finálové BO5 série muselo rozhodnou prodloužení. V něm nakonec opravdu Mario Gumbrešt vyhrál a mohl se svým kolegou slavit vítězství.

Na pomyslných stupních vítězů doplnila Zlín a Slavii dvojice z Plzně. T9Laky a Huhnak zvládli vyrovnanou sérii proti libereckému Slovanu, jehož barvy hájili Michal „Mrkyy“ Mrkos a Tomáš „Libka1“ Libánský. „Určitě jsme chtěli minimálně finále a nejlépe to celé vyhrát! Bohužel moje příprava nemohla být taková, jaká by normálně byla, takže i po tom všem jsme asi spokojeni,“ komentoval plzeňský výsledek zkušený T9Laky.

Top 4 e:LIGA
SemifináleFC TRINITY Zlín3:1FCVP Esport
SemifináleSK Slavia Praha3:2FC Slovan Liberec
O 3. místoFC Slovan Liberec2:3FCVP Esport
FináleFC TRINITY Zlín3:2SK Slavia Praha
Štítky: fifa, e:LIGA
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).