Přejít k hlavnímu obsahu

Víme, kde se odehraje první Major v Counter-Strike 2! PGL bude organizátorem

28. 3. 2023 | 11:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Valve oficiálně oznámilo organizátora a místo konání historicky prvního Majoru v Counter-Strike 2. PGL si turnaj vezme na starost, svého vrcholu se konečně dočkají dánští fanoušci. Ve slavné Royal Arena, známé svou perfektní atmosférou, bude korunován první král CS 2.
Counter-Strike 2
Counter-Strike 2
Zdroj: Valve/BLAST

Světem populární střílečky do Valve v posledním týdnu otřásly obří novinky ohledně připravovaného pokračování. Counter-Strike 2 dorazí v plné verzi letos v létě a vývojáři již nyní oznámili, kde se bude konat historicky první Major v CS 2.

Royal Arena v Kodani, jež se mezi esportovými fanoušky proslavila především díky turnajům ze série BLAST Premier, bude hostit úvodní Counter-Strike 2 Major. S organizací soutěže se vypořádá PGL, které se tak podepíše pod třetí Major z posledních pěti.

„Jedna z nejlepších her všech dob kráčí k další kapitole a my nemůžeme být šťastnější, že můžeme hostit pravděpodobně nejdůležitější Major série za poslední roky,“ těší Silvia Stroieho, CEO PGL. Ambicí organizátora je podle Stroieho překonání rekordu sledovanosti Counter-Striku.

Systém by měl být stejný jako na posledních turnajích, turnaje se zúčastní 24 top týmů z celého světa. Prize pool činí nyní již tradičních 1 250 000 $.

Kdo: PGL
Kde: Royal Arena, Kodaň (Dánsko)
Kdy: 17. - 31. března 2024

Štítky: Counter-Strike 2, PGL
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).