Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy a triky: Jak se zlepšit v oblíbeném Asphaltu 9? Česká elita radí

28. 3. 2023 | 14:31 Asphalt 9: Legends Tutorial
Jen málokterá mobilní hra se těší takové oblibě jako Asphalt 9: Legends. Automobilové závody ve slavném titulu se konečně dostávají také na PLAYzone v rámci akce Galaxy Gaming Live. Ze dvou kvalifikací vyjde čtveřice, jež se nakonec utká ve Vodafone PLAYzone Areně o 11 000 Kč. Co by méně zkušeným hráčům poradil Filip Senko, jeden z nejlepších tuzemských hráčů?
Asphalt 9
Asphalt 9
Zdroj: Steam

1) Začátky v kariéře

Naučit se novou hru není nikdy nic jednoduchého, výjimkou není ani Asphalt. Je třeba pořádná porce tréninku a zkušeností, než se hráči mohou rovnat s ostatními.

Ze začátku doporučuju se spíše soustředit na kariéru a kombinovat s daily eventy jako Car Hunt nebo Class Cup,“ radí Filip Senko. „Multiplayer v úvodu nedoporučuju jezdit. Pokud se do toho hráči rovnou pustí, tak musí počítat s tím, že se jednoduše nebudou chytat,“ říká jeden z nejlepších Asphalt 9 hráčů v České republice.

Jestli si chceš vyzkoušet závody v turnaji, tak neváhej a registruj se do Gaming Galaxy Live!

2) Klub pomáhá

V online mobilních hrách nejsou kluby a týmy ničím neobvyklým. V Asphalt 9: Legends jde o funkci, která vám umožní připojit se ke skupině závodníků a soutěžit s nimi v Clashi a odemykat společné odměny. A to je pro nás důležité!

„Je také dobré si co nejdříve najít tým, který vám díky milestonům pomůže v postupu,“ připomíná Filip Senko alias Kingzone a zároveň zve na Discord server předního českého klubu.

3) Pro frajery manuál

Ovládání je tím nejdůležitějším prvkem všech závodních her. U Asphalt 9: Legends začínají hráči s touchdrive. „Ovládání je tak jednodušší a zatáčí za vás hra,“ popisuje Kingzone základní nastavení. Ne vždy to ale musí být ideální volba.

Pokud se chcete opravdu zlepšovat a měřit se s lepšími hráči, doporučuje Filip Senko ihned začít s manuálním zatáčením tiltem (hráč ovládá auto nakláněním mobilního zařízení). Takže pokud chcete pořádný herní zážitek, změňte si nastavení.

4) Tratě

Asphalt 9 nás zavede do různých zemí, ve hře totiž existuje nezměrné množství okruhů. Závodit se dá v Himalájích, Grónsku či New Yorku.

Je dobré si tratě vyzkoušet, seznam míst, na kterých se odjede soutěž Gaming Galaxy Live, najdeš na stránce turnaje. „Pamatujte si ideální stopu, důležité je i být co nejdéle ve vzduchu,“ doplňuje Kingzone.

5) Spousta možností

„Asphalt 9: Legends je běh na dlouhou trať, kde se hodí úplně každé auto, co ve hře je,“ má jasno Kingzone. Vývojáři vydávají pravidelné aktualizace a neustále přidávají něco nového.

Lamborghini, Ferrari i Porsche. Výběr v Asphaltu je obří. Podle jedné z databází je ve hře k dispozici až 196 vozů!

Gaming Galaxy Live
Štítky: Asphalt 9, tipy
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).