Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer postavil ženský tým. Nevzdává se ale ani po vlně kritiky

29. 3. 2023 | 18:09 VALORANT Přestup
Game Changers je velkou věcí. Posouvá totiž úroveň ženského VALORANTu o několik levelů a vzbuzuje zájem stále širší cílové skupiny. Totéž platí také o organizacích, které si nechtějí nechat ujet vlak. Známý tvůrce Disguised Toast však postavil tým, jenž vyvolal spoustu reakcí.
DSG female
DSG female
Zdroj: Disguised

Disguised Toast už má pod svými křídly jeden profesionální mužský tým, který už ho dle vlastní slov stál několik stovek tisíc dolarů. Nyní se rozhodl vstoupit na ženskou scénu a zvolil trošku jiný přístup, aby si otestoval vody Game Changers, než do nich vletí po hlavě. Negativní ohlasy ale přišly takřka okamžitě.

Měsíc před soutěží oslovoval hráčky, ale uvědomil si, že nemá mnoho času. Postavil tak sestavu primárně ze streamerek, čtveřici Kyedae, QuarterJade, Sydeon, Tenzin doplnila Tupperware, která o záměru týmu dobře věděla. Po reakcích o neúctě ke kompetitivnímu okruhu se Toast nyní raději rozhodl popsat celý proces.

„Můžu vás ujistit, že všechny hráčky berou turnaj velmi vážně a všechny splňují kritéria pro účast stanovená Riotem,“ řekl Toast. „Nemáte právo jim nepovolit účast jen proto, že jsou to streamerky,“ dodal. Game Changers je otevřeným turnajem naprosto pro kohokoliv. Sloty zaplněné nebyly, nikdo tak nikomu místo nesebral.

Ať už se bude týmu dařit jakkoliv, už nyní si severoamerická soutěž zajistila vyšší sledovanost. Už jen tohle je pro šéfa Disguised GC první ze splněných cílů, podle něj si totiž ani samotný Riot ještě plně neuvědomuje potenciál této části trhu. Může kolem něj teď vytvořit humbuk a příště už naverbovat špičkovou pětici.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.