Přejít k hlavnímu obsahu

Derby pražských "S" skončilo lépe pro Slavii. Rozhodovaly až penalty

30. 3. 2023 | 19:18 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Bylo to pořádné drama, Jakub „CptKubajz“ Pudil ale nakonec ve finále předposlední kvalifikace před online zastávkou MČR FIFA powered by Hyundai přehrál Martina „Caster“ Štěpána. Slávistický reprezentant si tak zajistil účast na hlavním turnaji jako druhý po Dominiku „Seron“ Čermákovi. Radovat se může i poražený finalista Caster.
Jakub "CptKubajz" Pudil
Jakub "CptKubajz" Pudil
Zdroj: PLAYzone

Poslední zastávka před velkým finále MČR FIFA powered by Hyundai se blíží. První otevřenou kvalifikaci ovládl sparťanský Dominik „Seron“ Čermák, jeho kolegové Jan „Emerickson“ Krupička a Martin „Caster“ Štěpán nebyli daleko od úspěchu dva týdny po mladé hvězdě.

Zatímco eFotbalista roku 2021 v prvním kole přehrál Martina „FCMARTIN“ Hrabinu, Caster si poradil po velice těsném souboji s Martinem „Kobby“ Strnadem. V semifinále se oba sparťané setkali. Pevnou defenzivu ukázal Martin Štěpán, jenž inkasoval jen dvě branky a postoupil do finále.

V něm chtěl sparťanskou jízdu překazit slávistický CptKubajz. Jeden z nejsilnějších borců letošního MČR hraje ve velké pohodě, kterou ukázal i proti Casterovi. V penaltovém rozstřelu udržel pevné nervy a stal se vítězem druhé otevřené kvalifikace MČR FIFA ONLINE II powered by Hyundai.

„Nejtěžší zápas byl asi s Matejsem. Do útoku je fakt zvíře, to, co tam předvádí, je šílenost. Má nejlepší útok na scéně a bránit ho je fakt šílený, měl jsem to štěstí, že nezakončoval svoje šance,“ komentoval CptKubajz zápas druhého kola.

Svým vítězstvím se slávistický hráč vyhoupnul do čela kvalifikací před následující zastávkou se 109 body. Druhý je díky prvnímu místu z úvodní kvalifikace již zmiňovaný Seron, třetí Caster.

Chceš se taky porvat o místo na MČR? Máš šanci! S MČR FIFA powered by Hyundai se můžeš rozloučit během poslední otevřené kvalifikace, jež je na programu v úterý 11. dubna. Tak neváhej a zapoj se!

Systém MČR FIFA powered by Hyundai

Celkově jsou na programu čtyři jednodenní zastávky MČR FIFA powered by Hyundai - dvě online a dvě offline. Vrcholem sezony bude dvoudenní offline finále v Praze. Před každým turnajem se odehrávají tři otevřené kvalifikace. Během nich budou hráči sbírat kvalifikační body. Top 8 nejlépe bodujících borců postoupí do hlavní soutěže.

Na všech čtyřech jednodenních zastávkách se budou rozdávat MČR body. Podle nich se určí osm hráčů, kteří získají místo na MČR FIFA powered by Hyundai Finále v Praze.

Prize pool online turnaje:

  • 1. místo - 15 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč

Kvalifikační body:

1. místo - 100 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. - 4. místo - 36 bodů 
5. - 8. místo - 18 bodů 
9. - 16. místo - 9 bodů 

MČR FIFA powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).