Přejít k hlavnímu obsahu

Nová streamerská platforma láká hvězdy. Přestoupí i největší youtuber současnosti?

2. 4. 2023 | 10:17 Twitch
Od začátku prosince se o nové službě Kick.com hovoří jako o dalším ze zástupu snaživců na sesazení Twitche z trůnu. Ačkoliv se obsah točí primárně kolem gamblingu, tak se snaží přilákat hvězdy z různých odvětví. Kdo se jako další připojí k Trainwreckovi a Adinu Rossovi?
MrBeast a Dr Disrespect
MrBeast a Dr Disrespect
Zdroj: Rolling Stone / osobní archiv

„Až oznámíme dalších šest podpisů, Twitch a všechny jeho loutky budou šokovány,“ prohlásil začátkem týdne Tyler „Trainwreck“ Niknam, který byl u založení celé platformy. Mimo samotných jmen už na Kicku vysílala F1 stáj Alfa Romeo a platforma získala také partnerství s G-FUEL. Všechno to je ale zřejmě jen začátek.

První oznámenou hvězdou se stal Hikaru Nakamura, jenž byl na Twitchi největším streamerem šachů. Grandmaster ale Twitch neopouští, využívat totiž bude obou služeb. Právě tohle se zdá být správná cesta otestování vod Kick.com, takhle si tvůrce bude moci nejlépe porovnat, která platforma je pro něj výhodnější.

Americký šachista je velkou rybou, nemusí být ale zdaleka tou největší. Stále častěji padají otázky na jednu z největších celebrit mezi streamery, Guye „Dr Disrespect“ Beahma. „Zmlkněte a přestaňte se ptát,“ reaguje na svém streamu a současně nic nevyvrací. Dodal totiž, že dá případně vědět. Chystá se velký přestup?

Veškeré dění kolem ambiciózní platformy pravidelně komentuje také ten nejpovolanější ze světa YouTube. Jimmy „MrBeast“ Donaldson je hvězdou největšího kalibru a pokud by byl jakkoliv spojen s Kickem, psal by o platformě naprosto každý. „Jen si užívám tu show,“ odpověděl chladně na dotaz ohledně jeho zapojení.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.