Přejít k hlavnímu obsahu

To byl nástup! Twisten dotáhl svůj tým ke dvěma vítězstvím a vedení v tabulce

31. 3. 2023 | 10:12 VALORANT Reportáž
Pokud evropští fanoušci Valorantu o Karlu „Twisten“ Ašenbrenerovi ještě neslyšeli, teď už rozhodně musí mít pořádný obrázek. V prvních dvou zápasech předváděl svoje umění a dovedl svůj Team Vitality na první místo tabulky. Individuálně patří k nejproduktivnějším hráčům.
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Karel „Twisten“ Ašenbrener
Zdroj: VCT

Už od zahajovacího utkání nejvyšší evropské VALORANT ligy VCT EMEA bylo jasné, že konkurence je obrovská. Kdo si dělá zálusk na medaili, musí jet na plný plyn už od začátku. Žádný z celků není slabý, což potvrzují i výsledky. Rozhodně největším překvapením je aktuální lídr soutěže. Team Vitality měl v prvním týdnu opravdu houževnaté soupeře, přesto s nimi zametli. Koště nedržel nikdo jiný než česká hvězda.

Poprvé do kolosea nastoupili proti týmu Liquid, od něhož se čekalo vykoupení po naprostém propadáku v Brazílii. Po dvou rychlých mapách, které šly každá na jednu stranu, začala teprve pořádná přetahovaná. Vítězně ale z Lotusu nakonec odkráčel Twisten se svými spoluhráči. První velký úspěch v nejprestižnější lize a lví podíl na cenném vítězství měly právě jeho ruce. Nabité sebevědomí určitě pomohlo i v dalším klání.

KOI v úvodním zápase udolali NAVI, čemuž musel přihlížet i přítomný Oleksandr „s1mple“ Kostyljev, který byl speciálním hostem v koloseu. Sám přiznal, že by si přál v takovém prostředí hrát, ale zda by to změnilo výsledek zápasu, se můžeme jen domnívat. Španělská organizace porazila titány a pokračovat na vítězné vlně mohla pouze proti Vitality. Jenže další šok pro diváky přišel, když pětice s českým hráčem nedarovala jedinou mapu. Twisten byl přitom rozhodujícím faktorem a jako tahoun týmu opět nezklamal.

V pátek ještě proběhne dohrávka kola, po které mohou v případě výhry Vitality dohnat fnatic a Karmine Corp. Dva důležité skalpy už ale Twistenovi nikdo neodpáře. Ten se do akce vrátí ve středu od 21 hodin, kdy bude čelit tureckému celku FUT Esports. Celá základní část nejvyšší soutěže poté poběží až do 19. května.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.