Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední tři. Kdo se kromě T1 porve o titul nejlepšího týmu Koreji?

2. 4. 2023 | 15:13 League of Legends Reportáž
Boj o krále LCK, jedné z největších světových soutěží v League of Legends, míří do finiše. V play-off korejské soutěže zbývají poslední tři celky - T1, Gen.G a. KT Rolster. Faker a spol. už mají finále jisté, o druhé místo v top 2 a na MSI, první mezinárodní akci letošní sezóny, se utkají druhý a třetí mančaft základní části.
T1 LoL
T1 LoL
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Historie se opakuje. Během loňského Spring Splitu byli T1 takřka neporazitelní a vládli korejské lize. O rok později je situace obdobná. Po obrovsky napínavé série s KT Rolster si reprezentanti nejúspěšnější organizace v historii League of Legends poradili s Gen.G.

Kromě Pick & Ban fáze ovládli T1 i mapu a jednotlivé potyčky. Svůj tradičně výborný výkon předvedli Oner i Faker, největší hvězdou však byl Gumayusi. Často opomíjený dílek skládanky T1 ukázal, proč byl vyhlášen nejlepším ADC základní části. Za čtyři hry si připsal skóre 29/6/24. T1 vypadají ještě lépe než dřív. Jako první tým v LCK postoupili do finále a zároveň si zajistili účast na MSI.

Mistři končí čtvrtí

Tým Hanwha Life Esports v čele s dvěma úřadujícími mistry světa nedokázal ohrozit elitní trojici. Po překvapivě dobře odehrané sérii proti Dplus KIA, kterou HLE vyhráli poměrem 3:1, očekávali fanoušci podobný kvalitní výkon i proti KT Rolster. Ti jsou sice kvalitnějším soupeřem, i tak ale diváci doufali v pět map a parádní bitvu.

Od slibně vypadající jízdy proti Dplus KIA měl nedělní zápas daleko. Park „Viper“ Do-hyeon se snažil, v soloQ mluvě ale nedokázal „1v9“ zápas potahat. Nepomohl ani špatný výkon Kim „Clid“ Tae-mina, jenž se několikrát nechal odchytit v nelichotivé pozici a stal se smutným hrdinou série.

V sobotu 8. dubna se rozhodne o druhém finalistovi LCK, samotná BO5 o titul se odehraje v neděli 9. dubna. Svrhne někdo T1?

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).