Přejít k hlavnímu obsahu

Stinx do eSuby? Kapitán v sestavě chybí, mladé talenty mají doplnit ostřílení borci

3. 4. 2023 | 17:52 Counter-Strike 2 Spekulace
Jen pouhý měsíc uplynul od oficiálního představení letošní CS:GO soupisky eSuby. Bývalá sestava Youngsters, která se na pozici hlavní sekce posunula ukončením podpory hlavní profesionální sestavy, vyměnila v ESEA sestavě dva hráče. Chybí naopak největší stálice.
eSuba CS:GO tým pro rok 2023
eSuba CS:GO tým pro rok 2023
Zdroj: eSuba

Tradiční organizace byla na začátku roku bohužel donucena rozpustit hlavní CS:GO tým, bývalí členové modré krve zamířili do ENTERPRISE, Sampi.Tipsport či UNiTY, jiných adres s profesionálním zázemím. Šanci se ukázat obdrželi mladíci z eSuba Youngsters, vedle absence Sazka eLEAGUE ale v úspěch nepřetavili pozvánku do kvalifikace prvního turnaje MČR sezóny. Do dalších soutěží už zřejmě nastoupí v jiném složení.

Mimo ligy ESEA Intermediate jsou sloty fuč a cesta může začít zase skoro od začátku. Ke všemu se totiž přidávají změny. Dnes odpoledne opustili týmovou sestavu na ESEA webu dva nejstarší hráči Jiří „KOZLIK“ Kozel a Petr „iNte“ Sehnal. První jmenovaný byl u celého projektu akademie od samého počátku, iNte se k němu přidal loni v dubnu. V kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha bohužel tahal za nejkratší provaz.

Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Vyhraj CS:GO skin u nás na Instagramu
Foto: PLAYzone

Oba zkušené borce okamžitě nahradila neméně ostřílená jména. Pokud se informace z ESEA soupisky potvrdí, tak pozici snipera by v eSubě měl zaujmout 25letý Kristián „heikkoL“ Garbera. Největší hvězdou by se pak mohl stát několikanásobný účastník MČR, jen o dva roky mladší Matěj „stinx“ Štorek. Jeho kontakt se dokonce již objevil v týmovém popisu, takže nejspíše skutečně nepůjde o přechodnou výpomoc.

Z hlediska individuálních kvalit si bývalá akademie přední domácí organizace určitě polepšila. Otázkou ale je, jakým směrem chce vedení projekt směřovat. Stále však platí, že zbytek sestavy tvoří hráči do 20 let, velkou nadějí je talentovaný mladík Pavel „hackshooter“ Jelínek. Jisté ale je, že v pozměněném složení, ať už bude oficiálně jakékoliv, budou muset makat. Akademie jiných týmů stihly ukázat, že jsou na tom lépe.

Aktuální sestava eSuby na webu ESEA:

 Česká republika Ondřej „Crazyy“ Švec
 Česká republika Dominik „DOCKSTAR“ Putirka
 Česká republika Pavel „hackshooter“ Jelínek
 Česká republika Matěj „stinx“ Štorek
 Slovensko Kristián „heikkoL“ Garbera

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.