Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba v premiéře těsně podlehla Nifaculty

5. 7. 2008 | 20:08 Counter Strike 1.6
Paříž/ Naprosto famózní vstup do turnaje ESWC Masters si odbyl dívčí tým eSuba. Premiéře na pařížském šampionátu chybělo jediné: okořenit ji vítězstvím. Československá sestava jen těsně podlehla německému klubu Nifaculty 13:16 v základní hrací době. V úvodu se přitom zdálo, že eSuba míří za jasným vítězstvím. Ještě v devátém kole vedla hladce 8:1. Němky se ale nevzdaly a nakonec obrátily stav ve svůj prospěch. Dívky z eSuby ale neskládají zbraně. O postupu do čtvrtfinále Counter-Strike turnaje bojují s dánským celkem Aurora-Gaming.eSuba - Nifaculty 13:16 (8:7)Lepší start zápasu si československý celek ani nemohl přát. Esuba zaskočila žhavého aspiranta na zisk titulu hned v úvodním kole. Dívky na mapě dust2 vyhrály klíčové první kolo za stranu T a postupně přidávaly další. Vítězná jízda eSuby se zastavila až za stavu 8:1. To už favorizované Němky byly na poplach. Vývoj zápasu se obrátil o 180 stupňů a Nifaculty rychle stahovaly náskok svého soupeře. Československý tým se sice pokoušel zastavit spanilou německou jízdu za vyrovnáním, ale marně.Zvrátit nepříznivý vývoj se eSubě podařilo až po přestávce. A znovu v úvodním kole. Československá děvčata zvítězila a opět jasně mířila za vítězstvím. Druhý obrat v utkání ale nastal za stavu 12:8. Němky znovu zatáhly za záchranou brzdu a brzy srovnali. O následující dvě kola se sice oba soupeři podělili rovným dílem, ale v závěru utkání již lépe obstál německý favorit. Nifaculty především těžily z útoků na B lokaci, kterou eSuba jen stěží dobývala.Na velmi slušném výsledku ma stěžejní podíl především Jana Kozáková alias Jance. Osmnáctiletá Češka v zápase podala naprosto suverénní výkon. "Na tréninku to dopadlo ale jinak, jasně nás přehrávaly," řekla krátce po utkání. "Asi nás zprvu podcenili," souhlasila kapitánka týmu Otčenášková. Jak si tedy vysvětlit nenadálý obrat ze strany německých soupeřek? "Jak daly první dva body, tak měli na zbraně. Když jsme je přestaly držet pod tlakem, tak už neměly problém s pěnezi," řekla Diana Britková alias Deedee. Přesto jsou v eSubě s podanným výkonem spokojení. "Uhráli jsme s němi dobrý výsledek, zvláště když jsou hlavními kandidátkami na vítězství," pokračovala Kozáková. Šance na postup ze skupiny stále existuje. Aby se ale československé dívky probojovaly mezi osm nejlepších týmu turnaje, musí porazit Dánky z Aurora-Gaming. "Určitě je můžeme porazit, když jsme s nejvýše nasazeným týmem uhrály tak slušný výsledek," dodala.
Výchozí obrázek

Paříž/ Naprosto famózní vstup do turnaje ESWC Masters si odbyl dívčí tým eSuba. Premiéře na pařížském šampionátu chybělo jediné: okořenit ji vítězstvím. Československá sestava jen těsně podlehla německému klubu Nifaculty 13:16 v základní hrací době. V úvodu se přitom zdálo, že eSuba míří za jasným vítězstvím. Ještě v devátém kole vedla hladce 8:1. Němky se ale nevzdaly a nakonec obrátily stav ve svůj prospěch. Dívky z eSuby ale neskládají zbraně. O postupu do čtvrtfinále Counter-Strike turnaje bojují s dánským celkem Aurora-Gaming.

eSuba - Nifaculty 13:16 (8:7)
Lepší start zápasu si československý celek ani nemohl přát. Esuba zaskočila žhavého aspiranta na zisk titulu hned v úvodním kole. Dívky na mapě dust2 vyhrály klíčové první kolo za stranu T a postupně přidávaly další. Vítězná jízda eSuby se zastavila až za stavu 8:1. To už favorizované Němky byly na poplach. Vývoj zápasu se obrátil o 180 stupňů a Nifaculty rychle stahovaly náskok svého soupeře. Československý tým se sice pokoušel zastavit spanilou německou jízdu za vyrovnáním, ale marně.

Zvrátit nepříznivý vývoj se eSubě podařilo až po přestávce. A znovu v úvodním kole. Československá děvčata zvítězila a opět jasně mířila za vítězstvím. Druhý obrat v utkání ale nastal za stavu 12:8. Němky znovu zatáhly za záchranou brzdu a brzy srovnali. O následující dvě kola se sice oba soupeři podělili rovným dílem, ale v závěru utkání již lépe obstál německý favorit. Nifaculty především těžily z útoků na B lokaci, kterou eSuba jen stěží dobývala.

Na velmi slušném výsledku ma stěžejní podíl především Jana Kozáková alias Jance. Osmnáctiletá Češka v zápase podala naprosto suverénní výkon. "Na tréninku to dopadlo ale jinak, jasně nás přehrávaly," řekla krátce po utkání. "Asi nás zprvu podcenili," souhlasila kapitánka týmu Otčenášková. Jak si tedy vysvětlit nenadálý obrat ze strany německých soupeřek? "Jak daly první dva body, tak měli na zbraně. Když jsme je přestaly držet pod tlakem, tak už neměly problém s pěnezi," řekla Diana Britková alias Deedee.

Přesto jsou v eSubě s podanným výkonem spokojení. "Uhráli jsme s němi dobrý výsledek, zvláště když jsou hlavními kandidátkami na vítězství," pokračovala Kozáková. Šance na postup ze skupiny stále existuje. Aby se ale československé dívky probojovaly mezi osm nejlepších týmu turnaje, musí porazit Dánky z Aurora-Gaming. "Určitě je můžeme porazit, když jsme s nejvýše nasazeným týmem uhrály tak slušný výsledek," dodala.