Přejít k hlavnímu obsahu

Favorit vs. outsider, který ale naposled vyhrál. Pokoří tentokrát SINNERS Cryptovu?

7. 4. 2023 | 08:22 Counter-Strike 2 MČR
Vyřazovací část Tipsport CS:GO Praha odstartuje zápasem SINNERS vs. Cryptova. I když jde na první pohled o střetnutí největšího favorita s týmem, na který ani není vypsaný kurz, že se nestane vítězem celého turnaje, tak poslední vzájemné duely předpoklady nabourávají. Úvodní zápas Double Elimination play-off vypukne v pátek ve 14:00 ve Vodafone PLAYzone Areně.
zyored vs. SHOCK
zyored vs. SHOCK
Zdroj: PLAYzone

SINNERS si letos prošli velkými změnami. Tomáš „oskar“ Šťastný se vrátil na pozici snipera, zatímco Simon „KWERTZZ“ Horák tým posílil až nedávno. Jeho příchod opět zatočí s in-game pozicemi, protože jeho agresivitu ve stylu Adama „NEOFRAG“ Zouhara by byla škoda nevyužít. Díky tomu by se také mohl celý tým znovu najít, dravost mladého střelce jistě vlije trojnásobným mistrům ČR čerstvou krev do žil.

Cryptova udržela čtyřčlenné loňské jádro, jako jediný se poroučel Marek „kinzo“ Bílek. Příchodem Filipa „Darber“ Böhm již tak nadějná sestava získala další individuálně zdatný pilíř, zatímco zkušený Martin „MAXX“ Smolár převzal roli primárního shotcallera. Nejbolestivější ránou je však odchod trenéra Pavla „replay“ Vaňka. Celá sestava staví na základech z loňska, které bude chtít letos ještě pozvednout.

SINNERS vs. Cryptova na Tipsportu
SINNERS vs. Cryptova na Tipsportu
Foto: Tipsport

SINNERS jsou podle všech možných parametrů stále domácí jedničkou, ačkoliv už není jejich pozice tak jednoznačná jako v minulosti. Cryptova je dle Eplayer Rankingu aktuální čtverkou a dlouhodobě bojuje právě o usazení v elitním domácím kvartetu, či dokonce nejlepším triu. Žádnému lokálnímu celku to letos nešlape podle představ, což je šance právě pro ostravskou organizaci. Každý o víkendu vytasí své trumfy.

Motivaci Cryptově jistě dodá i fakt, že i když je dle bookmakerů největším outsiderem celého play-off, tak ve dvou ze tří posledních střetnutí na SINNERS vyzrála. Šlo sice o BO1 střetnutí, ale především měření sil na loňském Tipsport MČR CS:GO sneslo ta nejpřísnější měřítka. Druhou výhru ulovila právě na začátku letošní sezóny, když hříšníky v rozstřelu o seeding na tento turnaj přehrála jasně 16:2. BO3 série jsou ale jiná káva.

Celkový vítěz Tipsport CS:GO Praha
Celkový vítěz Tipsport CS:GO Praha
Foto: Tipsport

Po neúspěšném rozstřelu se SINNERS v cestě do play-off ani jednou nemýlili. V obou zápasech o postup do další fáze sice proti Sampi.Tipsport ztratili vždy jednu mapu, jinak měli veškeré dění pod kontrolou. Cryptova do vyřazovací části prošla s jedním zaváháním, když v jednostranném duelu nestačila na Dynamo Eclot. Klíčový duel s eEriness už ale měli pod kontrolou. Jak na tom skutečně je, ukáže až tento víkend.

Kádr hříšníků ukrývá jednu hvězdu vedle druhé, zatímco ta největší se na straně Ostravanů teprve rodí. Vedení Cryptovy si Oldřicha „PR“ Nového hýčkají a na začátku sezóny smetlo všechny nabídky ze stolu. Kdo ale může být tím rozhodujícím hráčem semifinále, to je Martin „beryP“ Beránek. Ve skupinách totiž nastřílel suverénně nejméně AWP killů na kolo a takto nízká čísla už si v boji o postup do finále dovolit nemůže.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.