Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic a mTw ve finále ESWC Masters

6. 7. 2008 | 14:28 Counter Strike 1.6
foto: GotFrag.com

Paříž/ Pouze necelé tři hodiny nás dělí od velkolepého finále mužského Counter-Strike turnaje na ESWC Masters. O titul a odměnu necelých dvě stě tisíc českých korun se utkají skandinávské kluby Fnatic a mTw. Účast na celosvětovém finále v americkém San José už mají finalisté zajištěnou. Bitva o titul startuje v 17 hodin. Oba týmy se utkají na hlavním pódiu a ve sportovní hale Palais Omnisports se očekává tradičně bouřlivá atmosféra.Favorit finále? Prakticky všechny statistiky hovoří pro klub mTw. Dánové na pařížském turnaji ještě neprohráli a prakticky jedinou ztrátou byla remíza s Jihokorejci Estro v základní skupině. A ve vyřazovacích bojích mTw dominují. Ve čtvrtfinále doslova převálcovali německý celek Alternate. Při postupu do finále je dokonce nezastavila ani rozjetá finská lokomotiva Roccat, která především v základní části šokovala skvělými výsledky.Mtw se vůbec v letošním roce daří. Díky výborným výkonům se ve světovém žebříčku vyhoupli až na druhé místo. Papírově lepším celkem jsou již jen polští MeetYourMakers, kteří uvízli v síti základních skupin. A za nimi? Ano, Fnatic. Švédové měli poměrně těžký los. V základní skupině sice porazili slavné Made in Brazil, ale na famózní formu Roccat nevyzráli. V play-off se ale švédskému týmu vede výborně. Z turnaje vyřadil velkého rivala SK Gaming a posléze porazil i Mousesports.Boj o pařížského šampióna tak zůstává otevřený. Poslouží ale náhled do historie. Dánové totiž mají ve svých řadách člověka, který již stál u legendárního zisku titulu. Dvacetiletý Jonas Svendsen alias Whimp v roce 2004 slavil vítězství s týmem The Titans. I tehdy dánský tým nepoznal přemožitele a naprosto suverénně si dokráčel pro triumf. Bude se opakovat podobný scénář? Rozhodující bitva startuje dnes v 17 hodin.
Výchozí obrázek
fnatic-01.jpg
foto: GotFrag.com

Paříž/ Pouze necelé tři hodiny nás dělí od velkolepého finále mužského Counter-Strike turnaje na ESWC Masters. O titul a odměnu necelých dvě stě tisíc českých korun se utkají skandinávské kluby Fnatic a mTw. Účast na celosvětovém finále v americkém San José už mají finalisté zajištěnou. Bitva o titul startuje v 17 hodin. Oba týmy se utkají na hlavním pódiu a ve sportovní hale Palais Omnisports se očekává tradičně bouřlivá atmosféra.

Favorit finále? Prakticky všechny statistiky hovoří pro klub mTw. Dánové na pařížském turnaji ještě neprohráli a prakticky jedinou ztrátou byla remíza s Jihokorejci Estro v základní skupině. A ve vyřazovacích bojích mTw dominují. Ve čtvrtfinále doslova převálcovali německý celek Alternate. Při postupu do finále je dokonce nezastavila ani rozjetá finská lokomotiva Roccat, která především v základní části šokovala skvělými výsledky.

Mtw se vůbec v letošním roce daří. Díky výborným výkonům se ve světovém žebříčku vyhoupli až na druhé místo. Papírově lepším celkem jsou již jen polští MeetYourMakers, kteří uvízli v síti základních skupin. A za nimi? Ano, Fnatic. Švédové měli poměrně těžký los. V základní skupině sice porazili slavné Made in Brazil, ale na famózní formu Roccat nevyzráli. V play-off se ale švédskému týmu vede výborně. Z turnaje vyřadil velkého rivala SK Gaming a posléze porazil i Mousesports.

Boj o pařížského šampióna tak zůstává otevřený. Poslouží ale náhled do historie. Dánové totiž mají ve svých řadách člověka, který již stál u legendárního zisku titulu. Dvacetiletý Jonas Svendsen alias Whimp v roce 2004 slavil vítězství s týmem The Titans. I tehdy dánský tým nepoznal přemožitele a naprosto suverénně si dokráčel pro triumf. Bude se opakovat podobný scénář? Rozhodující bitva startuje dnes v 17 hodin.