Přejít k hlavnímu obsahu

Neofragovi se Major vzdaluje, STYKO a frozen mají 1-1. Kralují ukrajinské týmy

7. 4. 2023 | 10:45 Counter-Strike 2 Reportáž
První den evropského RMR je u konce a diváci byli svědky několika překvapení. Hned u prvního byl slovenský zástupce, který se však poté následně vykoupil. Tým Adama „NEOFRAG“ Zouhara se naopak trápí a je na hranici vyřazení. Jaké zápasové dvojice uvidíme v pátek?
Frozen a STYKO
Frozen a STYKO
Zdroj: MOUZ / Apeks

Jeden z nejvíce šokujících výsledků úvodního dne přinesl hned první zápas. David „frozen“ Čerňanský a jeho MOUZ totiž nestačili na ukrajinskou sestavu B8, která si následně poradila i s úřadujícími Major šampiony Virtus.pro. Mladá pětice bude mít první postupovou šanci proti fnatic. Druhý souboj týmů s bilancí 2-0 nabídne hvězdný souboj FaZe a Natus Vincere. Frozen si zlepšil náladu alespoň výhrou nad SAW.

Stejně jako jeho krajan je na tom po prvním dni i Martin „STYKO“ Styk. Jeho Apeks si poradili s GamerLegion, ale těsnou koncovku proti nim lépe zvládl favorizovaný FaZe Clan. Nejsmutnější je Adam „NEOFRAG“ Zouhar, OG totiž podlehli FaZe i GamerLegion, ačkoliv český borec byl statisticky nejlepší hráč svého týmu. O přežití budou OG bojovat proti SAW, druhou dvojici na hraně vyřazení tvoří Sprout a Viperio.

Druhý hrací den tak určí první dva postupující, stejně jako dva celky, které se s Kodaní rozloučí. První BO3 duely ale proběhnou až po zbývajících BO1 zápasech týmů s bilancí 1-1. STYKO s Apeks od 11:00 vyzvou Bad News Eagles, od 12:30 se frozen s MOUZ postaví Falcons. Neofragův duel pak bude na programu v 14:00. Pokud si však chcete naladit pravé česko-slovenské CS:GO, tak si nenechte ujít Tipsport CS:GO Praha.

Program druhého dne RMR EU A
11:00 Evropa Apeksvs. Kosovo Bad News Eagles1-1
11:00 Rusko 1winvs. Evropa GamerLegion1-1
12:30 Velká Británie Into The Breachvs. Rusko Virtus.pro1-1
12:30 Francie Falconsvs. Evropa MOUZ1-1
14:00 Portugalsko SAWvs. Evropa OG0-2
14:00 Evropa Sproutvs. Velká Británie Viperio0-2
17:45 Evropa FaZe Clanvs. Ukrajina Natus Vincere2-0
17:45 Ukrajina B8vs. Evropa fnatic2-0
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.