Přejít k hlavnímu obsahu

I na české scéně jsou podvodníci jako doma. Fortnite komunita se bouří

8. 4. 2023 | 12:45 Fortnite Kauza
Svět esportů se od svého prvního představení před mnoha lety vyvíjel. Nyní mají hráči různé příležitosti předvést svůj talent na některých z nejuznávanějších turnajů. Hraní se dokonce stalo pro některé talenty profesí. A pokud jde o nejrenomovanější soutěžní akce na světě, neexistuje žádná větší než ve Fortnite.
Australský profesionální hráč Fortnite Lachlan
Australský profesionální hráč Fortnite Lachlan
Zdroj: yt/Lachlan

Epic Games nabízí hráčům nekonečné šance hrát a vydělávat velké peníze účastí v turnajích založených na stále rostoucí komunitě.

V poslední době se však turnaje potýkají s extrémním nárůstem cheatingu. Alarmující je fakt, že takové případy se objevily i během soutěžních her, které mají prize pool i ve výši několika milionů dolarů. A v důsledku chybějícího funkčního anti-cheatu bylo mnoho podvodníků schopno vyhrát proti běžným hráčům pomocí neférových pomocníků.

Lachlan, profesionální hráč australského eSports týmu PWR, se nedávno na Twitteru podělil o své myšlenky o eskalovaných případech podvádění. Zejména pokud jde o soutěžní stránku hry.

Pustil krátký klip anonymního hráče, který soutěžil s ostatními na turnaji na vysoké úrovni. Jak je vidět na videu, hráč, jenž je údajně podvodníkem, trefuje několik hlav soupeře, aniž by mu byly strom, keř nebo vzdálenost překážkou.

Lachlan ve svém tweetu zmínil, že takové případy ničí konkurenční aspekt Fortnite. A ostatní se situací nemohou nic dělat. „Do očí bijící podvodníci vyhrají a zničí další soutěžní událost.“ Bude zajímavé sledovat, jak se s celou touto situací popasují tvůrci populárního battle royale.

Ale nemusíme chodit ani do Austrálie. Nejednu zkušenost s cheatery má i český tvůrce Alkan. V jednom zero build turnaji potkal rovnou dva týmy hackerů.

I na TikToku narazíte na neskrývané promo a naživo předváděné cheaty od českých hráčů. Podvádění je baví perma bany jim nevadí.

Zastavení případů podvádění je bezpochyby velmi naléhavé. Doufejme, že komunita dostane dobré zprávy dříve než později.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.