Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot poráží Sampi.Tipsport a o grandfinále si to rozdá s Cryptovou

7. 4. 2023 | 23:15 Counter-Strike 2 Live coverage
Play-off Tipsport CS:GO Praha má za sebou první hrací den. Cryptova dokázala navázat na dřívější povedené výkony proti SINNERS a konečně ovládnout BO3 sérii. Medaili má jistou také Dynamo Eclot, zatímco Sampi.Tipsport budou muset po večerní porážce hrát o přežití.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone

Dynamo Eclot 2:1 Sampi.Tipsport (13:16, 16:14, 16:12)

Sampi.Tipsport na úvodní mapě Ancient začali výborně a vypracovali si rychlé vedení 7:0. Dynamo Eclot se sice dostalo do hry, ale double digits už zastavit nešlo. Po výměně stran se karta otočila a skóre bylo srovnáno, ale koncovku už měli Sampi jednoznačně pod kontrolou. Matúš „matys“ Šimko začal sérii 32 killy!

Dynamo Eclot chtělo soupeři oplatit jeho pick stejnou mincí na tom vlastním, do formy se dostal Martin „Dytor“ Handl. Za stavu 11:15 se Sampi.Tipsport sice vzchopili, poslední příležitost ale DNE už proměnili.

Pardubický celek pokračoval ve své jízdě, Guy „anarkez“ Trachtman ani nebyl potřeba k dominanci na Overpassu. Po změně stran už svítil stav 13:6 a vypadalo to na rychlou dohrávku. Sampi.Tipsport ale dokázali zvýšit tempo, zjednodušit hru a zdramatizovat průběh. Tři dobré obrany ale DNE už k výhře stačily.

SINNERS 1:2 Cryptova (14:16, 16:6, 4:16)

Tři naprosto rozdílné mapy rozhodly o vítězi prvního zápasu Tipsport CS:GO Praha I, vítězi překvapivém.

Cryptova začala zápas velice dobře, na Ancient nastoupila ve velkém stylu. Po chvíli vedla 8:2 na teroristické straně a zdálo se, že se bude opakovat nedávná historie, kdy porazili SINNERS 16:2. Trojnásobný mistr ČR se ale nevzdal. Nakonec muselo rozhodovat až 30. kolo, to Cryptova zvládla a šla do vedení.

Druhá mapa byla o něčem jiném. SINNERS ukázali, jak silní umí na Vertigu být. Hrou se bavili a vyhráli 16:6.

Vítěze určil až Anubis. SINNERS začínali na teroristické straně, jež je obecně považována na Anubisu za silnější. Jenže v tomto utkání to tak nevypadalo, minimálně ne na liberecké straně. Cryptova díky double AWP setupu vyhrála první polovinu 12:3! Na konci ukazovala výsledková tabule skóre 16:4 pro Ostravany.

Harmonogram
ČasTým A Tým B
14:45SINNERS1:2Cryptova
19:30Dynamo Eclot:Sampi.Tipsport

Zápas mezi SINNERS a Cryptovou bude pokračováním několikaměsíčního příběhu. Na loňském MČR ostravská organizace trojnásobné mistry překvapila, stejně jako v kvalifikačních bojích, kdy Cryptova vyhrála 16:2. Bude se historie opakovat?

V druhém utkání proti sobě nastoupí Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport. Favoritem je pardubický celek, Sampi.Tipsport ovšem již v minulosti ukázali svou sílu a dá se očekávat vyrovnaný špíl.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).