Přejít k hlavnímu obsahu

Naděje umírá poslední. České a slovenské hvězdy mohou přežít, nesmí už ale prohrát

8. 4. 2023 | 08:47 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý den evropského RMR s sebou přinesl první postupující, ale i poražené. Kromě toho také OG odvrátili hrozivé skóre 0-3, MOUZ a Apeks naopak své zápasy ztratili. NEOFRAG, frozen i STYKO tak mají se svými celky skóre 1-2 a k postupu alespoň do Last Chance potřebují minimálně jednou zvítězit. Kdo se s kým utká v předposledním hracím dnu skupiny A?
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: HLTV.org

Suverénně nejlepší výkon v evropské kvalifikaci na BLAST.tv Paris Major podali NAVI a fnatic. Ukrajinská organizace přidala na své konto i skalp FaZe a je jediná v historii, která se zúčastní všech CS:GO Majorů. Fnatic naopak zvládli třímapovou řežbu s B8, na cestě za postupem přitom nepotkali jediný TOP 30 tým.

Snahu o druhou výhru nepřetavil proti Bad News Eagles Martin „STYKO“ Styk. Kosované dovedli mač do prodloužení, kde už Apeks přehráli. Nedařilo se ani MOUZ, kteří bolestivě padli s Falcons. David „frozen“ Čerňanský musí se svými spoluhráči přidat, jinak se sen o účasti na posledním CS:GO Majoru rozplyne.

Jediným „úspěšným“ zástupcem CZ/SK scény tak byl ve druhém hracím dni Adam „NEOFRAG“ Zouhar, OG totiž odvrátili hrozbu vyloučení a poslali domů portugalské SAW. Rozloučili se také outsideři z Viperio, naopak objevy skupiny B8 a Into the Breach nadále živí naději na postup. Utkají se navíc proti sobě.

Všechna naše želízka v ohni potřebují přežít. Jedna výhra je povinností, která je posune minimálně do „Last Chance“, dvě jsou potřeba pro jistou letenku do Paříže. Nesmírně složité to budou mít především MOUZ, utkají se totiž s obhájci zlata Virtus.pro. OG si to rozdají s 1WIN a Apeks čeká boj se Sprout. Zajímavý bude i šlágr Bad News Eagles proti FaZe, na jejich střetnutí z Majoru v Riu nejde jen tak zapomenout.

Program třetího dne RMR EU A
11:00 Rusko  1winvs. Evropa  OG1-2
11:00 Evropa Apeksvs. Evropa Sprout1-2
14:45 Rusko Virtus.pro vs. Rusko MOUZ1-2
14:45 Francie Falconsvs. Evropa GamerLegion2-1
18:30 Velká Británie Into the Breachvs. Ukrajina B82-1
18:30 Kosovo Bad News Eaglesvs. Evropa FaZe2-1
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.