Přejít k hlavnímu obsahu

Švédky Les Seules vyhrály ESWC Masters

6. 7. 2008 | 17:04 Counter Strike 1.6
foto: ESWC.com

Paříž/ Dívčí bitva o pařížský titul zná svého vítěze. Dnešní finále ESWC Masters ovládly televizní hvězdy z Les Seules. Švédky porazily v závěrečném zápase obhájce loňského triumfu SK Gaming rozdílem čtyř bodů. Favorizované Američanky podlehli zřejmě nové akvizici klubu MeetYourMakers 12:16 na mapě inferno. Čerstvý mistr získal za vítězství v Paříži více než sto tisíc českých korun, poražené soupeřky si musí vystačit s částkou o přibližně 40 tisíc nižší. Oba finalisté se rovněž kvalifikovali na celosvětové finále ESWC v San José.Švédky se radují po právu. Pařížským turnajem prošly hladce bez jediné porážky a soutěži tak doslova dominovaly. Stejně tak v závěrečném finále: od úvodu měly otěže nad vývojem utkání pevně ve svých rukou a svého soupeře nepustily do vedení. Ze švédského úspěchu se mohou radovat i u MeetYourMakers. Jen krátce před zahájením ESWC Masters totiž dívky uzavřely s klubem partnerství a na turnaji vystupovaly v jeho dresech. Není tak vyloučeno, že v nadcházejících dnech se oficiálně stanou součástí týmu.Les Seules začínaly na mapě inferno za stranu T a brzy si vypracovaly bezpečný náskok. Za stavu 5:2 ve prospěch čerstvého vítěze se vyskytly problémy s klávesnicí u jedné z hráček Les Seules. Utkání bylo posléze přerušeno na přibližně deset minut. Sudí nakonec rozhodli pokračovat za stejného skóre, byť byl zápas restartován za standardního nastavení. Krátké vynucenné přestávky lépe využili Švédky. Nad SK Gaming si stále udržovaly bezpečný náskok a své soupeřky nepouštěly k vyrovnání. Za těsného skóre 14:12 ve prospěch Les Seules atmosféra ve sportovní hale Palais Omnisports gradovala. V dramatickém závěru ale Švédky obstály na výbornou a překazily Američankám obhajobu titulu. Následné ovace, rozhovory pro novináře a focení se zlatým pohárem pro nejlepší dívčí tým ESWC Masters si již vychutnaly v klidu.
Výchozí obrázek
female-01.jpg
foto: ESWC.com

Paříž/ Dívčí bitva o pařížský titul zná svého vítěze. Dnešní finále ESWC Masters ovládly televizní hvězdy z Les Seules. Švédky porazily v závěrečném zápase obhájce loňského triumfu SK Gaming rozdílem čtyř bodů. Favorizované Američanky podlehli zřejmě nové akvizici klubu MeetYourMakers 12:16 na mapě inferno. Čerstvý mistr získal za vítězství v Paříži více než sto tisíc českých korun, poražené soupeřky si musí vystačit s částkou o přibližně 40 tisíc nižší. Oba finalisté se rovněž kvalifikovali na celosvětové finále ESWC v San José.

Švédky se radují po právu. Pařížským turnajem prošly hladce bez jediné porážky a soutěži tak doslova dominovaly. Stejně tak v závěrečném finále: od úvodu měly otěže nad vývojem utkání pevně ve svých rukou a svého soupeře nepustily do vedení.

Ze švédského úspěchu se mohou radovat i u MeetYourMakers. Jen krátce před zahájením ESWC Masters totiž dívky uzavřely s klubem partnerství a na turnaji vystupovaly v jeho dresech. Není tak vyloučeno, že v nadcházejících dnech se oficiálně stanou součástí týmu.

Les Seules začínaly na mapě inferno za stranu T a brzy si vypracovaly bezpečný náskok. Za stavu 5:2 ve prospěch čerstvého vítěze se vyskytly problémy s klávesnicí u jedné z hráček Les Seules. Utkání bylo posléze přerušeno na přibližně deset minut. Sudí nakonec rozhodli pokračovat za stejného skóre, byť byl zápas restartován za standardního nastavení.

Krátké vynucenné přestávky lépe využili Švédky. Nad SK Gaming si stále udržovaly bezpečný náskok a své soupeřky nepouštěly k vyrovnání. Za těsného skóre 14:12 ve prospěch Les Seules atmosféra ve sportovní hale Palais Omnisports gradovala. V dramatickém závěru ale Švédky obstály na výbornou a překazily Američankám obhajobu titulu. Následné ovace, rozhovory pro novináře a focení se zlatým pohárem pro nejlepší dívčí tým ESWC Masters si již vychutnaly v klidu.