Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot je ve finále. Sampi.Tipsport na turnaji končí

8. 4. 2023 | 22:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Tipsport CS:GO Praha pokračovaů druhým hracím dnem. Program odstartovali SINNERS, jenž si poradili se Sampi.Tipsport. Následně si Dynamo Eclot na třech mapách poradilo s ostravskou Cryptovou.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone

Dynamo Eclot 2:1 Cryptova (16:5, 17:19, 16:6)

Mapy: Ancient, Vertigo, Overpass

Možná trochu překvapivé finále upper bracketu proti sobě svedlo pardubickou a ostravskou organizaci. Dynamo Eclot patří především od loňského roku mezi nejužší domácí špičku, na druhé straně Cryptova prožívá přelomový turnaj.

První mapa vyzněla jasně pro favorizované DNE. Na Ancientu byl po většinu zápasu jen jeden tým, ten oblékající černou a červenou. S odvahou hrající Dynamo rozdrtilo Cryptovu 16:5.

Vertigo už bylo o poznání vyrovnanější. První polovina vyšla lépe Cryptově, po slibném nástupu na teroristickou stranu vedl outsider 12:6. Jenže Dynamo Eclot zavelelo ke comebacku. Nakonec došlo k prodloužení. V tom byla Cryptova úspěšnější a musela se odehrát třetí mapa.

Ta výrazně připomínala Ancient. Na Overpassu se Dynamo cítilo jako doma. Z prvních deseti kol vyhrálo hned devět. CT strana byla výborná, ta teroristická nebyla o nic horší. Dynamo Eclot zvítězilo 16:6.

SINNERS 2:1 Sampi.Tipsport (17:19, 16:9, 16:6)

Tyhle dva týmy vzájemné duely nikdy neomrzí. Sampi.Tipsport sice vyhráli první polovinu, ale ve hře je dlouho držel pouze Matúš „matys“ Šimko. SINNERS týmovým výkonem otočili stav, ale koncovku nedotáhli, stejně jako proti proti Cryptově. Za kratší provaz táhli i v prodloužení a Sampi šli do vedení.

Na Overpassu měli hříšníci vše pod kontrolou od samého začátku. Jako správný kapitán táhl svůj tým Sebastian „beastik“ Daňo, který nasekal 33 killů, připsal si ace a dovedl sérii na rozhodující mapu Nuke.

Jízda trojnásobných mistrů ČR pokračovala, tentokrát byl tahounem nespoutaný Simon „KWERTZZ“ Horák. CT stranu měli SINNERS solidní, ale hlavně nezaváhali ani jednou za útok. Sampi.Tipsport tak končí.

Program sobotního dne
14:00 Česká republika SINNERS2:1 Slovensko Sampi.TipsportLB
18:00 Česká republika Cryptova1:2 Česká republika Dynamo EclotWB

SINNERS jako největší favorit? Po pátečním dni už to dost možná neplatí. Hříšníci totiž nestačili na Cryptovu, která si počínala znamenitě a navázala na výtečné výkony z dřívějška. Jistota medaile a šance zahrát si o grandfinále je pro Ostravany sladkou odměnou, čeká je výzva proti Dynamu Eclot. O přežití si se SINNERS zahrají Sampi.Tipsport, tohle duo uvidíme již potřetí v krátkém sledu. Dokáží konečně zvítězit?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.