Přejít k hlavnímu obsahu

Výborně! STYKO, NEOFRAG i frozen si v pátém kole zahrají o přímý postup na Major

8. 4. 2023 | 15:28 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí den evropského RMR nemohl pro české a slovenské fanoušky dopadnout lépe. NEOFRAG, STYKO a frozen měli před svými klíčovými zápasy nepříznivé skóre 1-2, všichni tři ale se svými týmy vybojovali vítězství a dostanou se tak minimálně do Last Chance Stage.
Martin „STYKO“ Styk
Martin „STYKO“ Styk
Zdroj: HLTV.org

Jako první šli do akce OG. Evropská parta nemohla v mači s 1win začít lépe, na Anubisu urvali za teroristickou stranu 10 bodů a vedení uhájili i za obranu. Overpass pak rozjeli ještě ve větším tempu a soupeř už velký deficit dotáhnout nedokázal. Adam „NEOFRAG“ Zouhar vstal z mrtvých, naplno řádil a zůstává ve hře.

Výborný zápas prožil i Martin „STYKO“ Styk. Souboj se Sprout bylo ze začátku obou map vyrovnaný, avšak ve druhých polovinách měla norská organizace jasně navrch a  má tak zajištěnou minimálně „poslední šanci“.

Nejtěžší soupeř čekal na MOUZ, Virtus.pro ale před sobotním dnem vyměnili hráče a na jejich hře to bylo poznat. Myšáci předvedli dech beroucí výkon a David „frozen“ Čerňanský napodobil své slovenské kolegy. Vůbec poprvé v historii se úřadující mistr na Major nepodívá, tomu říkáme dokonalá odplata za semifinále.

Koho potkají v rozhodujícím zápase, bude stoprocentně jasné až na konci dne. MOUZ se mohou potkat pouze s FaZe či Apeks, OG a Apeks mají variant více. Česko-slovenský souboj je velmi pravděpodobný.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.