Přejít k hlavnímu obsahu

Pardubický triumf! Dynamo Eclot porazilo ve finále Tipsport CS:GO Praha SINNERS

9. 4. 2023 | 21:10 Counter-Strike 2 Reportáž
Dynamo Eclot je šampionem prvního letošního turnaje! Na Tipsport CS:GO Praha I neměl pardubický mančaft konkurenci a ve finále si bez větších problémů poradil se SINNERS 2:0.
Dynamo Eclot vyhrálo turnaj
Dynamo Eclot vyhrálo turnaj
Zdroj: PLAYzone

Dynamo Eclot 2:0 SINNERS (16:10, 16:10)

Mapy: Vertigo, Overpass, Ancient

SINNERS si odpočinuli a hned mohli začít na své mapě. Dynamo Eclot však bylo připraveno. Hříšníci sice ještě po první polovině vedli, ale jejich obranný val byl úspěšný jen dvakrát, což na výhru stačit nemohlo.

Perfektní výkon ve druhé polovině vedl Martin „Dytor“ Handl. Jeden z nejlepších domácích riflerů znovu ukázal svou sílu. Dynamo šlo do vedení 1:0.

Podobně vyrovnaný začátek nabídl i Overpass. Dynamo Eclot se sice dostalo do rychlého vedení 4:0, SINNERS ale rychle dotáhli náskok svého soupeře. Na CT stranu šli DNE s vedením 8:7.

Druhá polovina náramně připomínala Vertigo. Dynamo Eclot mělo zápas kompletně pod kontrolou, nedovolilo soupeři téměř nic. Výsledek byl stejný jako na mapě druhé. 16:10 a oslavy mohly začít.

SINNERS 2:1 Cryptova (16:6, 10:16, 19:17)

Mapy: Vertigo, Anubis, Overpass

Do třetice všeho dobrého. SINNERS byli proti Cryptově v rámci Tipsport CS:GO Praha dvakrát neúspěšní, poslední šanci však dokázali využít a postupují do finále.

SINNERS hned na úvod opět ukázali, jak silní dokáží na Vertigu líp. Dlouhodobě jedna z nejlepších map liberecké organizace skončila podle předpokladů. 16:6. Podobně ale svůj um ukázala i Cryptova na Anubisu. Zopakovala výborný výkon z páteční BO3 a vyhrála 16:10. Sérii tak musel rozhodnout Overpass.

Veto bylo pro mnohé překvapivé. SINNERS jsou totiž na Overpassu silní, rádi si na něm zahrají. Cryptova však ukázala, že ani její Overpass rozhodně není k zahození. Po parádním dramatu nakonec vítězství slavili SINNERS, kteří zvládli lépe hektické prodloužení.

Trilogie SINNERS vs. Cryptova v rámci Tipsport CS:GO Praha I napíše v neděli svůj velkolepý konec. V prvních dvou dílech se dařilo více Cryptově. Ta si nejdříve v kvalifikaci smlsnula na libereckém mančaftu 16:2, následně v play-off porazila SINNERS po totální demolici na třetí mapě.

Hattrick může dokonat ve finále lower bracketu. Ostravský celek již několikrát ukázal, že jej není radno podceňovat. To samé však lze říct o SINNERS.

Jedna prohraná série neznamená konec trojnásobných mistrů ČR. Na straně SINNERS je obrovská kvalita a první série nedělního programu bude perfektním předkrmem pro finálovou BO3.

V ní se s jistotou představí Dynamo Eclot.

Program sobotního dne
14:00 Česká republika SINNERS2:1 Česká republika Cryptova
19:00 Česká republika Dynamo Eclot2:0SINNERS
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).