Přejít k hlavnímu obsahu

Největší překvapení posledních let. T1 poprvé prohráli jarní split, Faker zklamal

9. 4. 2023 | 15:04 League of Legends Reportáž
Gen.G šokovali favorizované T1 a ovládli druhý split LCK v řadě. Nejúspěšnější organizace v historii League of Legends poprvé ve své historii prohrála finále Spring Splitu. Perfektní sérii má za sebou botlane Gen.G, Kim „Peyz“ Su-hwan ve své premiérové sérii mezi elitou zářil.
Gen.G vládnou LCK
Gen.G vládnou LCK
Zdroj: youtube.com/LCK

Druhé finále LCK v řadě proti sobě svedlo T1 a Gen.G. V létě roku 2022 padli Faker a spol. 0:3, Gen.G svůj historicky první korejský triumf. Další BO5 mezi oběma celky se odehrála ve finále upper bracketu, kde byli lepší jarní králové z T1.

Podobný průběh se očekával i v grand finále celého Spring Splitu. T1 měli úžasnou sérii, ze všech šesti jarních finále, jejichž byli součástí, neprohráli ani jednou. Zdálo se, že po luxusní základní části i play-off budou v trendu pokračovat.

Jenže hned první utkání mnohé překvapilo, možná až šokovalo. Ve 37. minutě Gen.G ničili Nexus soupeře, celkové skóre ukazovalo 22:6. V hlavní roli pak byla botlane Gen.G s výsledným KDA 14/0/20.

Podobně úspěšní byli Peyz a Delight i ve druhé hře. T1 sice nebyli ve špatném postavení, clutch teamfighty ale šly ve prospěch outsidera. Ten se tak dostal do vedení 2:0 a byl jeden bod od vítězství.

Až třetí hra skončila lépe pro nejlepší tým základní části. Fanoušci začali pokukovat po Silver Scrapes, pátá hra nebyla daleko. V té čtvrté navíc začali T1 ve velkém stylu a od začátku byli o krok napřed.

Následovalo ale několik neučesaných potyček, ve kterých často chyboval midlaner favorita. Fakerovi se nedařilo, na něco podobného od něj nejsou fanoušci zvyklí. Ani heroický pokus Gumayusiho (na videu) nestačil.

Organizace Gen.G slaví druhý titul LCK. Back to back šampionáty získala jako třetí v historii po DAMWON a T1. MVP finálové BO5 se stal teprve 17letý Kim „Peyz“ Su-hwan. Oba finalisté se mohou těšit na MSI.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).