Přejít k hlavnímu obsahu

Snipeři jako nejdůležitější postavy? V Praze to neplatí, zápasy rozhodují jiní

9. 4. 2023 | 13:56 Counter-Strike 2 MČR
Na česko-slovenské scéně se v kontextu největších hvězd nejčastěji mluví o sniperech. Ani v jednom ze čtyř dosavadních zápasů však podle HLTV ratingu nebyl nejlepším hráčem svého týmu odstřelovač, s offline prostředím Vodafone PLAYzone Areny bojuje každý po svém. Dá se však očekávat, že výkony budou gradovat a např. o Tomáši „oskar“ Šťastném určitě uslyšíme.
Martin „Dytor“ Handl
Martin „Dytor“ Handl
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Skupinové fázi kraloval Guy „anarkez“ Trachtman a nejvíce mu sekundoval Dominik „blogg1s“ Janita. Českému sniperovi ale play-off nevyšlo a zapadl do průměru Sampi.Tipsport, z něhož vystupoval pouze Matúš „matys“ Šimko. Ten naopak je statisticky druhým nejlepším hráčem, i když už je z turnaje venku.

Dosavadním králem v řeči čísel je Martin „Dytor“ Handl, který řádil především v pátečním zápase 1. kola. Hráči Dynama Eclot prozatím dominují statistikám a anarkez jde s ostatními ruku v ruce. Zatím ale nezáří tak, jak jsme u něj zvyklí z online prostředí. Díky komplexnímu výkonu všech hráčů jsou ale DNE ve finále.

Nejlepší hráči svých týmů
HráčTýmK/D ratioRating
 Česká republika DytorDynamo Eclot1.191.20
 Slovensko matysSampi.Tipsport1.121.15
 Česká republika beryPCryptova1.111.09
 Česká republika KWERTZZSINNERS1.091.06

Z dalších odstřelovačů se nejlépe vede Martinu „beryP“ Beránkovi, který ale – stejně jako ve skupinách – disponuje mezi čtveřicí sniperů nejmenším průměrem AWP killů na kolo. Jeho hybridní styl ale Cryptově sedí, tým se navíc může opřít o silný double AWP setup, který dopomohl k parádní výhře nad SINNERS.

V posledním zápase vzájemné trilogie se očekává také rozjezd Tomáše „oskar“ Šťastného. Ani ten totiž nedosahuje čísel, na něž jsme zvyklí. Žádný sniper ale v play-off nemá průměr ani 0.40 AWP killu na kolo, zatímco elitní trojlístek ve skupinové fázi přesahoval 0.50. Styl hry je odlišný a play-off má díky tomu grády.

Statistiky všech sniperů
HráčTýmAWP P/RRating
 Izrael anarkezDynamo Eclot0.391.12
 Česká republika beryPCryptova0.281.09
 Česká republika oskarSINNERS0.351.02
 Česká republika blogg1sSampi.Tipsport0.390.92
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.