Přejít k hlavnímu obsahu

mTw dominovali finále ESWC Masters

7. 7. 2008 | 01:19 Counter Strike 1.6
foto: GotFrag.com

Paříž/ Vítězem ESWC Mastes se stal dánský klub mTw. Vrchol mužského Counter-Strike turnaje měl naprosto jednoznačný průběh. Kdo čekal dramatické finále o každý bod a bouřlivou atmosféru, odcházel s rozporuplnými pocity. Za potlesku přibližně tisícovky diváků se z vysokého vítězství v poměru 16:6 nakonec radovali Dánové. Mtw v posledním utkání doslova smetli Fnatic drtivým rozdílem. O jejich triumfu prakticky rozhodla již první půle: na mapě dust2 uhráli za stranu teroristů neuvěřitelných 13 bodů v řadě. Švédům se tak nedostalo odplaty za finále soutěže Kode5 v Rusku. I v Moskvě totiž Dánové zvítězili zcela suverénním výsledkem. A to dokonce dvakrát.Skandinávské bitvě v Paříži předcházela téměř hodinová prodleva, čehož hráči využili k přípravě. Zápas odstartoval jen několik málo minut před osmnáctou hodinou. Utkání na hlavním pódiu přihlíželo okolo tisícovky diváků na tribunách.
Výchozí obrázek
mTw-01-gotfrag.jpg
foto: GotFrag.com

Paříž/ Vítězem ESWC Mastes se stal dánský klub mTw. Vrchol mužského Counter-Strike turnaje měl naprosto jednoznačný průběh. Kdo čekal dramatické finále o každý bod a bouřlivou atmosféru, odcházel s rozporuplnými pocity. Za potlesku přibližně tisícovky diváků se z vysokého vítězství v poměru 16:6 nakonec radovali Dánové.

Mtw v posledním utkání doslova smetli Fnatic drtivým rozdílem. O jejich triumfu prakticky rozhodla již první půle: na mapě dust2 uhráli za stranu teroristů neuvěřitelných 13 bodů v řadě. Švédům se tak nedostalo odplaty za finále soutěže Kode5 v Rusku. I v Moskvě totiž Dánové zvítězili zcela suverénním výsledkem. A to dokonce dvakrát.

Skandinávské bitvě v Paříži předcházela téměř hodinová prodleva, čehož hráči využili k přípravě. Zápas odstartoval jen několik málo minut před osmnáctou hodinou. Utkání na hlavním pódiu přihlíželo okolo tisícovky diváků na tribunách.

Fnatic - mTw 6:16 (2:13)
Dánové vstoupili do utkání výborně. Pomalý útok na lokaci B se setkal s úspěchem a Fnatic již obsazenou pozici dobýjeli marně. Vítězství úvodního kola však bylo pouze předzvěstí famózní série. Následná dvě eca soupeře byla pro mTw snadnou kořiští a jejich vedení nabylo tříbodového rozdílu. Ovace publika sklidil především Christoffer Sunde, jenž rovněž pouze s pistolí zneškodnil v krátkém sledu tři soupeřovi hráče.

Ve čtvrtém kole dánský tým znovu zaútočil na B, tentokráte ale přes střed. Tam chyboval Carn, který ze zády od něj běžících soupeřů zneškodnil pouze jediného. Zaváhání stálo Fnatic další kolo, naopak Dánové se dál nesli na vítězné vlně. V dalším průběhu mTw hladce a bez velkých ztrát zvýšili stav zápasu na 7:0 ve svůj prospěch. Starosti švédskému týmu přidělával především Sunde, jenž na začátku téměř každého kola střílel s awp až na střed soupeře. A mířidla měl seřízená na výbornou!

Překvapivě bezstarostná série sedmi vítězných kol v řadě dál narůstala. Nic na tom nezměnilo ani kolo osmé, v němž se mTw radovali z vítězství až po tuhé bitvě. Dánové posléze upustili od úspěšných útoků na A lokaci a znovu se soustředili především na druhé stanoviště. Změna se vyplatila: mTw přidávali bod za bodem a hladce mířili za titulem.

Dánskou jízdu Fnatic zastavili až ve 14. kole. Mtw šli opět pomalu na B, ale do cesty se jim postavil tou chvílí výborně hrající f0rest. Efektními ranami do hlavy zněškodnil tři soupeřovi hráče a vykřesal tak malou naději pro svůj tým. Švédové na nějaký čas převzali kontrolu nad zápasem a pomalu ukrajovali z vysokého vedení dánského týmu. Obrat se však nekonal.

Za stavu 13:6 Fnatic zaútočili na lokaci B. Soupeř sice útok neodvrátil, ale následné dobývání stanoviště se setkalo s úspěchem. Zisk 14. bodu znovu přivál do dánských řad vítězný optimismus. Zbylá dvě kola již mTw bez potíží vyhráli a po hladkém triumfu si vychnutnali zasloužené ovace.

Fnatic: Archi, cArn, f0rest, Ins, Dsn.
mTw: Zonic, Whimp, Ave, Sunde, Mje.