Přejít k hlavnímu obsahu

8 zápasů, 8 výher. Rozjetý vlak Dynama Eclot nebyl schopný zastavit vůbec nikdo

10. 4. 2023 | 10:54 Counter-Strike 2 MČR
V rozstřelu, skupinové fázi ani play-off nenašlo přemožitele. Dynamo Eclot se nezaleklo nikoho a s bojem o domácí trůn to myslí vážně. Hvězda ze zahraničí se ukázala v parádním světle, není ale důležité, jak sezónu začnete, ale jak ji skončíte, říkal před Tipsport CS:GO Praha Lukáš „capseN“ Koláčný, který ještě loni za DNE střílel a nyní si poprvé vyzkoušel roli analytika.
Dynamo Eclot jako vítězové Tipsport CS:GO Praha
Dynamo Eclot jako vítězové Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Cesta borců z Pardubic začala hladkým průchodem rozstřelu. Výhry nad Entropiq (16:13), Sampi.Tipsport (16:12) a eSubou (16:7) ukázaly, že jsou připraveni bojovat o medaile. Formu navíc potvrdili ještě jednoznačnějším průběhem skupinové fáze, kde proti SINNERS AC a Cryptově prohráli za 3 mapy jen 18 kol.

Offline prostředí ale vždy přinese trochu jinou hru. Vodafone PLAYzone Arena poskytla týmům parádní útočiště, tentokrát ale nevládli snipeři. Z kádru DNE to byl Martin „Dytor“ Handl spolu s Vítem „nbqq“ Pohlotem, kteří dominovali. Žádný z pěti hráčů ale výrazně nezaostával, což byl klíč k cestě za titulem.

Guy „anarkez“ Trachtman si nevládl, jako jsme zvyklí z online turnajů, vliv na hru měl však stále velký. Vůbec nejčastěji a s nejvyšší úspěšností totiž otevíral kola, DNE se mohli opřít o trojlístek hvězdných výkonů. Izraelský sniper navíc burcoval svůj tým volným průchodem emocí, které SINNERS naopak chyběly.

Důležitá byla také cesta, jakou si Dynamo Eclot vydláždilo. Díky neporazitelnosti v prvních fázích potkalo hříšníky až v samotném finále, kdy bylo na rozdíl od nich odpočinuté. Je možné, že pokud by SINNERS na úvod turnaje porazili Cryptovu, play-off mohlo vypadat úplně jinak. Na to se ale historie ptát nebude.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.