Přejít k hlavnímu obsahu

Toni hrál v Paříži před stovkami diváků

foto: e-Sports.cz/ Jiří Gajdoš

Paříž/ Antonín Bláha alias Toni sice skončil v Trackmania turnaji na ESWC Masters až za vysněnou desítkou nejlepších, přesto se však objevil na hlavním pódiu. A to rovnou před přibližně tisícovkou diváků! Jako jediný z celé československé výpravy. Zasloužil se o to paradoxně nikoliv ve své tradiční disciplíně, nýbrž ve veřejném turnaji Grand Turismo 5. Výsledkem bylo druhé místo a zasloužené ovace. Jezdecký duch a talent se v Bláhovi zkrátka rozhodně nezapřou. Během nedělního dne zajel jeden ze čtveřice nejlepších časů a před publikem tak bojoval o hlavní cenu: konzoli Playstation3. Na hlavní pódium nastoupil jako druhý v pořadí. "Odkud jsi," zeptal se Bláhy v angličtině jeden z pořadalů. "Z České republiky," odpověděl na celou halu s úsměvem. Závod měl rozjetý na výbornou, místy se dočkal i potlesku. Ve druhém kole ale český jezdec udělal chybu a nakonec obsadil stříbrnou příčku.Přesto byl Bláha se svým účinkováním před početným publikem spokojený. "Přál jsem si hrát na hlavním pódiu, ale v Trackamanii toho bylo hrozně těžké dosáhnout," vysvětloval v rozhovoru krátce předtím, než ESWC Masters zavřelo své brány. "Tady jsem si zahrál relativně zadarmo a ještě před stovkami diváků, kteří čekali na Counter-Strike finále. Takže jsem měl jednu z největších diváckých kulis," dodal.Veřejný turnaj o konzoli Playstation3 vyhrál nejrychlejším časem domácí jezdec Charles Devillard alias Selrahc. Francouzský závodník se stejně jako Bláha účastnil i Trackmania turnaje ESWC Masters. Odměny se ale nakonec dočkali i Toni. Za druhé místo od pořadatelů obdrží přenosnou konzoli Playstation Portable. "Slíbili, že ji pošlou do České republiky," řekl.
Výchozí obrázek
toni-01.jpg
foto: e-Sports.cz/ Jiří Gajdoš

Paříž/ Antonín Bláha alias Toni sice skončil v Trackmania turnaji na ESWC Masters až za vysněnou desítkou nejlepších, přesto se však objevil na hlavním pódiu. A to rovnou před přibližně tisícovkou diváků! Jako jediný z celé československé výpravy. Zasloužil se o to paradoxně nikoliv ve své tradiční disciplíně, nýbrž ve veřejném turnaji Grand Turismo 5. Výsledkem bylo druhé místo a zasloužené ovace. Jezdecký duch a talent se v Bláhovi zkrátka rozhodně nezapřou.

Během nedělního dne zajel jeden ze čtveřice nejlepších časů a před publikem tak bojoval o hlavní cenu: konzoli Playstation3. Na hlavní pódium nastoupil jako druhý v pořadí. "Odkud jsi," zeptal se Bláhy v angličtině jeden z pořadalů. "Z České republiky," odpověděl na celou halu s úsměvem. Závod měl rozjetý na výbornou, místy se dočkal i potlesku. Ve druhém kole ale český jezdec udělal chybu a nakonec obsadil stříbrnou příčku.

Přesto byl Bláha se svým účinkováním před početným publikem spokojený. "Přál jsem si hrát na hlavním pódiu, ale v Trackamanii toho bylo hrozně těžké dosáhnout," vysvětloval v rozhovoru krátce předtím, než ESWC Masters zavřelo své brány. "Tady jsem si zahrál relativně zadarmo a ještě před stovkami diváků, kteří čekali na Counter-Strike finále. Takže jsem měl jednu z největších diváckých kulis," dodal.

Veřejný turnaj o konzoli Playstation3 vyhrál nejrychlejším časem domácí jezdec Charles Devillard alias Selrahc. Francouzský závodník se stejně jako Bláha účastnil i Trackmania turnaje ESWC Masters. Odměny se ale nakonec dočkali i Toni. Za druhé místo od pořadatelů obdrží přenosnou konzoli Playstation Portable. "Slíbili, že ji pošlou do České republiky," řekl.