Přejít k hlavnímu obsahu

Dal pentakill s Malphitem, o několik minut později přišel o šanci na MSI

11. 4. 2023 | 22:55 League of Legends Reportáž
Historická premiéra na MSI pro Bilibili Gaming. Čínská organizace poprvé postoupila na mezinárodní soutěž v League of Legends, když ve finále lower bracketu LPL porazila EDward Gaming 3:2. V grand finále se utkají s JD Gaming.
Malphite zneškodnil všechny protihráče
Malphite zneškodnil všechny protihráče
Zdroj: twitch.tv/LPL

Další asijská BO5 a znovu luxusní série, tentokrát v podání čínských BLG a EDG. Na poslední mapě byli dokonce chvíli EDward Gaming ve vedení, když si Hu „Ale“ Jia-Le připsal pentakill s Malphitem. Něco takového se jen tak nevidí.

Jenže hned v následujícím teamfightu byl Ale první obětí. Toplaner EDG prozkoumával teritorium kolem Barona, u nějž neměl jeho mančaft kontrolu. Narazil na čtyři nepřátele, na které použil svou ultimátní schopnost. Bylo to však málo.

BiliBili rozhodující potyčku zvládli a vedení již svému soupeři nepřenechali. Přes veškerou snahu EDG byli tahouni druhého týmu příliš silní. Yagao a Elk roznesli EDG na kopytech.

Bilibili Gaming postoupili do velkého finále jarního splitu LPL. O vítězství se porvou s JD Gaming. V play-off už se celky proti sobě jednou utkaly, tehdy BLG prohráli 2:3.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).