Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq to s návratem do Evropy myslí vážně. Zůstane z českého jádra jen AJTT?

12. 4. 2023 | 09:23 Counter-Strike 2 Spekulace
Už na konci března se objevila informace, že Entropiq trénuje s jinými hráči. Herní ředitel organizace Pavel Klaban okamžitě na tuto spekulaci reagoval, že po nesplnění většiny cílů prvního kvartálu skutečně probíhá testování na několik pozic. Nyní se objevují nová jména.
Reborn se Entropiqu příliš nevydařil
Reborn se Entropiqu příliš nevydařil
Zdroj: Entropiqteam

Místo špičkové zahraniční sekce a domácí sestavy se rozhodli pro rok 2023 vsadit na kombinaci obou cest. Nový tým ale nedokázal postoupit ze skupinové fáze Tipsport CS:GO Praha ani do vyšší ESEA ligy, což byly dva klíčové ukazatele. Naposledy jsme původní složení mohli vidět u prohry ve 2. divizi EU Pro League.

Podle úniku informací z tréninkového serveru začali Entropiq zkoušet sestavu, ve které už domácí scénu zastupoval pouze Filip „AJTT“ Dolenský. Tenhle krok dává jasně najevo, že opět chtějí jít mezinárodní cestou a na lokálních turnajích by ambiciózní organizaci mohla potenciálně reprezentovat mladá sestava Future.

Zatímco Michał „snatchie“ Rudzki a Christoph „red“ Hinrichs by měli s týmem pokračovat, nejistá budoucnost se točí kolem Rudolfa „Rutk0“ Kovalčika a překvapivě také Josefa „MoriiSko“ Maurence. Ten se chystal již na svoji třetí sezónu v černo-zeleném dresu. Rutk0 už naopak jednorázově vypomohl EIQ Future.

Prvními skloňovanými jmény byli Richard „ritchiEE“ Mestdagh z undefined a bývalý člen BIG Academy Luca „pr1metapz“ Voigt. Variant je ale vícero, tentokrát se na tréninkovém serveru objevili zkušený Švéd Niclas „PlesseN“ Plessen a někdejší hlavní hvězda týmu BLUEJAYS, Aleksandar „CacaNito“ Kjulukoski.

Oba jsou na mezinárodní scéně známými pojmy, aktuálně jsou však bez angažmá. Hledání posil je stále v běhu a dost pravděpodobně ještě uslyšíme o dalších jménech. Leaky ale ukazují, jakým směrem by Entropiq mohli jít. PlesseN i CacaNito dobře vědí, jaké je to působit v TOP 30 týmu světa, podobně jako snatchie.

Již za několik dní odstartuje nová sezóna ESEA Main, kde se první změny mohou projevit. Klíčová také bude uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Bratislava, která proběhne na začátku května. Do té doby by se mělo projevit, jaký koncept česká organizace zvolí a jestli skutečně neuvidíme v akci sestavu Entropiq Future.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.