Přejít k hlavnímu obsahu

mTw a whiMp? Úspěšná spolupráce

7. 7. 2008 | 06:19 Counter Strike 1.6
foto: e-Sports.cz/ Jiří Gajdoš

Paříž/ Famózní forma zdobí čerstvého vítěze ESWC Masters. Dánové ve skandinávském finále smetli Fnatic vysokým rozdílem desíti bodů a vyhráli tak druhý velký turnaj v řadě. Po květnovém triumfu v Moskvě na Kode5 si odnáší titul i z pařížského šampionátu.Sotva Dánové dokončili svou štaci na hlavním pódiu, stěhovali se do tiskové místnosti. Záhy následovala skromná tisková konference, jíž se účastnila jen hrstka novinářů a fotografů. "Jaké jsou vaše bezprostřední pocity?" ptal se na úvod čerstvých vítězů ruský redaktor. Slova se chopil Jonas Svendsen alias whiMp. "Nepopsatelné," odvětil. Jonas Svendsen posílil základní sestavu mTw teprve před necelými čtyřmi měsíci. Sázka na světového šampióna z roku 2004 se rozhodně vyplatila. Již v nesmírně silné konkurenci na soutěži Kode5 v Moskvě se mTw radovali z vítězství, když ve finále dvakrát hladce smetli Fnatic. Prakticky stejný scénář mělo i včerejší finále v Paříži. Dánové se dokonce vytáhli v žebříčku nejlepších týmů světa až na druhé místo. A při fatálním neúspěchu MeetYourMakers v Paříži je takřka jisté, že v dohledné době obsadí příčku nejvyšší. A stále přitom platí: naprosto suverénní formu tým nabyl teprve až po příchodu whiMpa. Stojí snad za výsledky mTw právě osoba dvacetiletého Dána?
Výchozí obrázek
mtw-02.jpg
foto: e-Sports.cz/ Jiří Gajdoš

Paříž/ Famózní forma zdobí čerstvého vítěze ESWC Masters. Dánové ve skandinávském finále smetli Fnatic vysokým rozdílem desíti bodů a vyhráli tak druhý velký turnaj v řadě. Po květnovém triumfu v Moskvě na Kode5 si odnáší titul i z pařížského šampionátu.

Sotva Dánové dokončili svou štaci na hlavním pódiu, stěhovali se do tiskové místnosti. Záhy následovala skromná tisková konference, jíž se účastnila jen hrstka novinářů a fotografů. "Jaké jsou vaše bezprostřední pocity?" ptal se na úvod čerstvých vítězů ruský redaktor. Slova se chopil Jonas Svendsen alias whiMp. "Nepopsatelné," odvětil.

Jonas Svendsen posílil základní sestavu mTw teprve před necelými čtyřmi měsíci. Sázka na světového šampióna z roku 2004 se rozhodně vyplatila. Již v nesmírně silné konkurenci na soutěži Kode5 v Moskvě se mTw radovali z vítězství, když ve finále dvakrát hladce smetli Fnatic. Prakticky stejný scénář mělo i včerejší finále v Paříži.

Dánové se dokonce vytáhli v žebříčku nejlepších týmů světa až na druhé místo. A při fatálním neúspěchu MeetYourMakers v Paříži je takřka jisté, že v dohledné době obsadí příčku nejvyšší. A stále přitom platí: naprosto suverénní formu tým nabyl teprve až po příchodu whiMpa. Stojí snad za výsledky mTw právě osoba dvacetiletého Dána?

Takový dánský Vladimír Šmicer
Svendsena provází až neuvěřitelný příběh. Dalo by se říct, že je mužem štěstěny. Takový dánský Vladimír Šmicer. Teprve ve třinácti letech byl vyhlášen jedním z nejlepších hráčů ve své zemi. A od dva roky později si odbyl svůj debut na ESWC v pařížském Futurescope. Premiéra to byla úspěšná: s legendárním klubem The Titans slavil historické vítězství.

Do Paříže se Svendsen vrátil až po čtyřech letech. A z triumfu se radoval znovu. "Je to skvělý pocit. Cítíme se ve výborné formě," řekl v rozhovoru. Mtw za sebou mají teprve polovinu sezony, stále je ještě čekají podstatně významnější turnaje. Jistou účast mají zatím na celosvětovém turnaji ESWC v San José. O finále ve Spojených státech má Svendsen jasno: rád by jako první Counter-Strike hráč v historii získal druhý titul světového šampióna v kariéře.