Přejít k hlavnímu obsahu

Změny potvrzeny. Stinx míří do eSuby, mladou sestavu doplňuje ostřílený sniper

11. 4. 2023 | 20:11 Counter-Strike 2 Přestup
Spekulované zásahy do sestavy eSuby se stávají skutečností. Dva dlouhodobé pilíře míří za oponu, dvě nové posily jsou opravdu zvučné. Bývalá pětice Youngsters tak nadále pokračuje jako kombinace zkušeností s mladou krví. V budoucnu se však dočkáme i druhé sekce.
stinx a KOZLIK
stinx a KOZLIK
Zdroj: PLAYzone / eSuba

Fanoušci eSuby to na poli CS:GO nemají jednoduché. Na začátku roku totiž přišla bolestivá zpráva, která ukončila podporu profesionální CS:GO divize. Do pozice hlavní sekce tak byla posunuta dosavadní sestava Youngsters, která jen přivítala dvě nové tváře. Tyto zásahy však nestačily a týmu se nepodařilo kvalifikovat na Tipsport CS:GO Praha. V kombinaci s neoznámením Sazka eLEAGUE tak eSubě nezůstaly žádné sloty.

Do dalších turnajů už navíc tým nastoupí opět v jiném složení. Začátkem minulého týdne se v profilu v soutěži ESEA objevily dvě další posily. Kristián „heikkoL“ Garbera a Matěj „stinx“ Štorek se dnes skutečně stali posilami tradiční organizace. Především stinx přinese do týmu spoustu zkušeností, 26letý heikkoL se ovšem také už mnoho let pohybuje ve vyšších patrech domácí scény a celému projektu má co přinést.

Na serveru už neuvidíme Jiřího „KOZLIK“ Kozla ani Petra „iNte“ Sehnala. Dva nejstarší členové dosavadní sestavy ovšem budou v eSubě pokračovat. „Jirka se přesouvá z pozice aktivního hráče do managementu, kde bude mít na starosti CS:GO sekci jako celek s fokusem na výchovu talentů. Jeho pravou rukou bude Petr, který mu s celým chodem bude částečně pomáhat,“ okomentoval změny týmový ředitel Alexandr Ambróz.

Důležitou součástí oznámení je také informace, že můžeme očekávat oznámení další sekce, která bude součástí CS:GO konceptu eSuby pro rozvoj nových hráčů. Kozlik s iNtem se tak nudit nebudou. „Přichází první z několika plánovaných kroků, které jsme si na začátku roku vytyčili pro zajištění udržitelného rozvoje,“ doplnil Ambróz. Dočkáme se vzniku klasické akademie, nebo přijde tradiční celek s něčím revolučním?

Aktuální sestava eSuby:

 Česká republika Ondřej „Crazyy“ Švec
 Česká republika Dominik „DOCKSTAR“ Putirka
 Česká republika Pavel „hackshooter“ Jelínek
 Česká republika Matěj „stinx“ Štorek
 Slovensko Kristián „heikkoL“ Garbera

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.