Přejít k hlavnímu obsahu

whiMp v rozhovoru: Zatraceně skvělé vítězství

7. 7. 2008 | 14:43 Counter Strike 1.6
foto: Readmore.de

Paříž/ Perfektní sezonu prožívá Jonas Svendsen alias whiMp. Necelé čtyři měsíce stará posila klubu mTw v novém působišti získala již dva velké tituly. A to vždy na turnaji s naprosto špičkovou konkurencí! Po květnovém vítězství v Moskvě na Kode5 se dvacetiletý Dán radoval i včera. Ve skandinávském finále ESWC Masters přispěl stabilním výkonem k drtivé porážce švédských Fnatic.V Paříži se whiMpovi rozhodně daří. Již před čtyřmi roky zde coby teprve patnáctiletý talent dosáhl na titul světového šampióna. S legendárním týmem The Titans se pak odrazil až k neúspěšnému angažmá u klubu SK Gaming. Který titul je pro nyní dvacetiletého Dána cennější? To byla první otázka, na níž nám Svendsen odpověděl v krátkém exkluzivním rozhovoru.Vyhrál jsi ESWC v roce 2004, nyní jsi zvítězil i zde na ESWC Masters. Který z těchto titulů je pro tebe cennější?Myslím, že ten z roku 2004, když budu upřímný. Byla to moje první velká akce, byl to můj první velký titul. Ale toto vítězství je taky zatraceně skvělé.Jak se hra za ty léta změnila? Jsou tomu už čtyři roky...Každý tým je nyní hodně dobrý, každý tým ví jak hrát, mají lepší strategie a hráči mají lepší individuální schopnosti. Takže ano, je teď mnohem těžší být na vrcholu.Jste nyní druhým nejlepším týmem na světě, podle žebříčku GotFragu. Nyní jste vyhráli ESWC Masters. Čím to, že se vám tak daří?Je to skvělý pocit. Je výborné jezdit na turnaje a vždy skončit mezi nejlepšími. Cítíme se ve výborné formě.Myslíš, že letošní rok může být podobný, jako rok SK před lety?Nevím, jak jsem říkal, týmy se zlepšily, takže bude hodně těžké mít výsledky, jaké tehdy měly SK. Ale doufám, že můžeme. Alespoň částečně.
Výchozí obrázek
whimp-01-readmore.jpg
foto: Readmore.de

Paříž/ Perfektní sezonu prožívá Jonas Svendsen alias whiMp. Necelé čtyři měsíce stará posila klubu mTw v novém působišti získala již dva velké tituly. A to vždy na turnaji s naprosto špičkovou konkurencí! Po květnovém vítězství v Moskvě na Kode5 se dvacetiletý Dán radoval i včera. Ve skandinávském finále ESWC Masters přispěl stabilním výkonem k drtivé porážce švédských Fnatic.

V Paříži se whiMpovi rozhodně daří. Již před čtyřmi roky zde coby teprve patnáctiletý talent dosáhl na titul světového šampióna. S legendárním týmem The Titans se pak odrazil až k neúspěšnému angažmá u klubu SK Gaming. Který titul je pro nyní dvacetiletého Dána cennější? To byla první otázka, na níž nám Svendsen odpověděl v krátkém exkluzivním rozhovoru.

Vyhrál jsi ESWC v roce 2004, nyní jsi zvítězil i zde na ESWC Masters. Který z těchto titulů je pro tebe cennější?
Myslím, že ten z roku 2004, když budu upřímný. Byla to moje první velká akce, byl to můj první velký titul. Ale toto vítězství je taky zatraceně skvělé.
Jak se hra za ty léta změnila? Jsou tomu už čtyři roky...
Každý tým je nyní hodně dobrý, každý tým ví jak hrát, mají lepší strategie a hráči mají lepší individuální schopnosti. Takže ano, je teď mnohem těžší být na vrcholu.
Jste nyní druhým nejlepším týmem na světě, podle žebříčku GotFragu. Nyní jste vyhráli ESWC Masters. Čím to, že se vám tak daří?
Je to skvělý pocit. Je výborné jezdit na turnaje a vždy skončit mezi nejlepšími. Cítíme se ve výborné formě.
Myslíš, že letošní rok může být podobný, jako rok SK před lety?
Nevím, jak jsem říkal, týmy se zlepšily, takže bude hodně těžké mít výsledky, jaké tehdy měly SK. Ale doufám, že můžeme. Alespoň částečně.