Přejít k hlavnímu obsahu

Zpětné zrcátko ESWC Masters: Dánové jsou k nezastavení

8. 7. 2008 | 06:12 Counter Strike 1.6
foto: Fragbite.se

Paříž/ Premiérový ročník ESWC Masters je minulostí. Pařížský turnaj opanoval klub mTw, který v nedělním závěru doslova smetl švédské Fnatic. Čerstvý šampión prošel soutěží jako nůž máslem: sehraný dánský orchestr ani jedinkrát neprohrál a po zásluze získal více než dvanáct tisíc dolarů. Oba finalisté se spolu s bronzovými Mousesports kvalifikovali na celosvětový podnik ESWC ve Spojených státech. Ten se uskuteční již na konci srpna v San José.V Paříži bojoval rovněž český tým nEophyte. Outsider skupiny B do čtvrtfinále nakonec očekávaně nepostoupil, ale v konfrontaci se špičkovými soupeři podal velmi kvalitní výsledky. A jen krůček scházel k senzaci. V zápase s Mousesports byl německému týmu vyrovnaným soupeřem do samého závěru. O těsné výhře Němců rozhodlo až nešťastné předposlední kolo. Jediné vítězství si Češi nakonec připsali v duelu s domácími Against All Authority, jimž uštědřili jednoznačnou porážku 16:8.Zpět k šampiónům. Dánové o víkendu potvrdili skvělou formu uplynulých měsíců a atakují čelo žebříčku nejlepších týmů světa. Jeho špici zatím okupuje polský celek MeetYourMakers, který naopak v Paříži fatálně propadl. Po těsných a překvapivých porážkách s německým tandemem Alternate a Mousesports totiž uvízl v síti základních skupin. Očekávaný útok za obhajobou titulu se nekonal. Jaké zklamání!
Výchozí obrázek
mtw-eswc-whimp-guddo-zonic-fragbite.jpg
foto: Fragbite.se

Paříž/ Premiérový ročník ESWC Masters je minulostí. Pařížský turnaj opanoval klub mTw, který v nedělním závěru doslova smetl švédské Fnatic. Čerstvý šampión prošel soutěží jako nůž máslem: sehraný dánský orchestr ani jedinkrát neprohrál a po zásluze získal více než dvanáct tisíc dolarů. Oba finalisté se spolu s bronzovými Mousesports kvalifikovali na celosvětový podnik ESWC ve Spojených státech. Ten se uskuteční již na konci srpna v San José.

V Paříži bojoval rovněž český tým nEophyte. Outsider skupiny B do čtvrtfinále nakonec očekávaně nepostoupil, ale v konfrontaci se špičkovými soupeři podal velmi kvalitní výsledky. A jen krůček scházel k senzaci. V zápase s Mousesports byl německému týmu vyrovnaným soupeřem do samého závěru. O těsné výhře Němců rozhodlo až nešťastné předposlední kolo. Jediné vítězství si Češi nakonec připsali v duelu s domácími Against All Authority, jimž uštědřili jednoznačnou porážku 16:8.

Zpět k šampiónům. Dánové o víkendu potvrdili skvělou formu uplynulých měsíců a atakují čelo žebříčku nejlepších týmů světa. Jeho špici zatím okupuje polský celek MeetYourMakers, který naopak v Paříži fatálně propadl. Po těsných a překvapivých porážkách s německým tandemem Alternate a Mousesports totiž uvízl v síti základních skupin. Očekávaný útok za obhajobou titulu se nekonal. Jaké zklamání!

Dánové jsou k nezastavení
Z neúspěchu světové jedničky měli v dánském táboře radost. Poláci jsou totiž jediným týmem, který od dubna letošního roku dokázal zastavit vítězící dánský expres. Kdo ví, jak by celý turnaj dopadl, kdyby MeetYourMakers postoupili do čtvrtfinále. Už tam se totiž oba týmy mohly utkat. Kdyby je ale pouze výmluva poražených, říká se. Dánové hladce dokráčeli až do finále a vychutnali si ovace stovek diváků. Zaslouženě.

V Paříži se potvrdilo známé pravidlo: krály Counter-Strike jsou skandinávské kluby. Mezi nejlepším kvartetem ESWC Masters figurují hned tři severské týmy. Mtw, Fnatic a Roccat. Jak je to možné? "Máme výborný internet a skvělé hráče. Můžeme kdykoliv hrát s nejlepšími soupeři z celé Evropy. To týmy z Asie či Spojených států nemohou," tvrdili na tiskové konferenci suverénní Dánové.

S velkou pravděpodobností by se v semifinále objevil i legendární klub SK Gaming. Čtvrtfinálový los jej ale svedl do švédské bitvy s tradičním rivalem Fnatic. Z dalšího ze vzájemných zápasů odcházela Mohamedova parta se svěšenými hlavami. Hvězdná sestava tak stále marně čeká na svůj první velký titul. A při neuvěřitelné fazoně dánského mistra se ho jen tak nedočká. Na druhou stranu SK Gaming jen stěží mine vítězství na domácí kvalifikaci pro ESWC. Favorit číslo jedna má totiž účast v Kalifornii zajištěnou.

Nakonec Švédové mohou být ještě se svým umístěním relativně spokojeni. Vždyť takoví Made in Brazil a Evil Geniuses do Evropy přiletěli až z Ameriky. A zpět domů se vrací s nepořízenou. Vysoké ambice vzaly za své již v základní skupině. Oba týmy v ní obsadily třetí nepostupovou příčku a s turnajem se loučily zklamáním: děleným devátým místem.

Pořadí:

1. mTw - 12,500$
2. Fnatic - 7,500$
3. Mousesports - 5,000$
4. Team Roccat
5. emuLate, Team Alternate, SK Gaming, eSTRO
9. MeetYourMakers, Made in Brazil, Team Excello.fi, Evil Geniuses
13. Hellway, Against All Authority, Get2Gev, Dimension4, nEophyte
18. Dutch Criminals Clan, Spirit of Amiga, x6tence