Přejít k hlavnímu obsahu

Ostrá slova slávisty. Asi málo trénuje, opřel se do exsparťana

13. 4. 2023 | 16:31 EA SPORTS FC 24 Kauza
Finále poslední kvalifikace před online zastávkou MČR FIFA powered by Hyundai proti sobě svedlo Jakuba „CptKubajz“ Pudila a Maria „MarioOoso99“ Gumbrešta. Vypjatý duel nakonec v penaltovém rozstřelu na svou stranu zvrátil slávistický reprezentant. Následovala řádná oslava a slova na konto soupeře. „Asi málo trénuje,“ obul se Pudil do Gumbrešta.
CptKubajz se opřel do MarioOosa
CptKubajz se opřel do MarioOosa
Zdroj: Slavia esports/Sparta Esports - ENTERPRISE (s povolením)

Vypjaté finále závěrečné kvalifikace započal o poznání lépe MarioOoso. Exsparťan a v současnosti hráč Entropiqu si v prvním utkání vytvořil hned třígólový náskok a byl blízko vítězství a zisku 100 bodů do kvalifikační tabulky.

Jenže CptKubajz dokázal ještě v posledních minutách základní hrací doby druhého špílu vyrovnat a nakonec dvojzápas po úspěšném penaltovém rozstřelu ovládnout.

Radost slávistického hráče byla veliká, čemuž odpovídala i oslava. „Měl jsem tady prach, tak jsem si ho musel utřít,“ komentoval situaci po zápase Jakub Pudil. „A Mario asi málo trénuje,“ dodal slávista. Svou oslavou pravděpodobně narážel na tu MarioOosovu z finále e:LIGY, kdy Zlín v čele s hráči Entropiqu porazil Slavii 3:0. 

Peková

Nejen na Twitchi se okamžitě strhla diskuze a většinová kritika Pudilova chování. I pro diváky měl ale CptKubajz vzkaz. „Ty lidi, co jsou na streamu a píšou do chatu, tak neví, co se stalo po e:LIZE,“ řekl vítěz pražské zastávky MČR FIFA powered by Hyundai. „Nebudu to vytahovat,“ dodal jedním dechem.

V pozápasovém rozhovoru ještě CptKubajz hodnotil vztahy s dalšími hráči. „Myslím, že vztahy mám se všema dobrý až na jednoho člověka,“ vyjádřila se slávistická hvězda.

Středeční kvalifikace rozhodla o konečné osmičce, která se představí na online zastávce MČR FIFA powered by Hyundai.

Nejsilnější zastoupení budou mít týmy Entropiq a Sparta Esports - ENTERPRISE. Za organizaci Martina Kabrhela nastoupí Matejs a MarioOoso99, v rudém dresu se ukážou Caster a Seron. Z první pozice se kvalifikoval CptKubajz, chybět nebudou ani hvězdy letošního ročníku T9Laky a Mrkyy. Do nejlepší osmičky se opět probojoval i Pan_Peca.

Hned první utkání proti sobě svede CptKubajze a Matejse, v druhém kole se pak rýsuje další duel mezi slávistickým hráčem a MarioOosem.

Turnaj začíná v sobotu 22. dubna od 9:00.

Prize pool online turnaje:

  • 1. místo - 15 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč

MČR body:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

MČR FIFA powered by Hyundai
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).