Přejít k hlavnímu obsahu

Omluva kvůli kebabu. Viník byl potrestán, turečtí fanoušci se zlobí

14. 4. 2023 | 19:10 Counter-Strike 2 Kauza
Souboj mezi ruským celkem Aurora a tureckými Eternal Fire neskončil hned na serveru. První zmiňovaný mančaft se po zápase omluvil v interview i na sociálních sítích za obrázek kebabu na papírech s taktikami, který byl k vidění u hráčů. Většina fanoušků brala situaci s úsměvem, ti turečtí nařknuli Aurora z rasismu.
Aurora vs. Eternal Fire
Aurora vs. Eternal Fire
Zdroj: Aurora/PGL

Mělo jít o normální zápas na kvalifikačním turnaji před největší akcí letošního roku. V mači o přežití se utkaly celky Aurora a Eternal Fire, které byly se skóre 1-2 jedinou prohru od vypadnutí z RMR. Vítěz si naopak zajistil alespoň účast v Last Chance Stage.

Triumf si nakonec připsal ruský tým. Radost byla na místě, stejně jako smutek na druhé straně. V rozhovoru po utkání se však řešily i záležitosti mimo server. „Někdo by nám mohl vyčítat, co jsme udělali. Všichni ví, co jsme udělali. Jen řeknu, že jsme proti jakémukoli rasismu. Omlouváme se,“ komentoval situaci po zápase Ivan „SELLTER“ Miroshnikov, hráč týmu Aurora.

S vyjádřením přispěchala po zápase také samotná organizace. „Esportová organizace Aurora je proti jakémukoli projevu rasismu, xenofobie i všech dalších forem nenávisti proti komukoli,“ stálo na Twitteru.

Viník byl údajně potrestán, plná výše pokuty pak bude podle oficiálního prohlášení poslána na účet organizace Turkish Philantropy Funds, jež pomáhá obětem nedávného zemětřesení v Turecku.

Fanoušci Eternal Fire se ale s omluvou nespokojili a na sociálních sítích organizace Aurora tým ostře kritizovali. Častá byla především obvinění z rasismu.

Omluva kvůli kebabu. Viník byl potrestán, turečtí fanoušci se zlobí
Omluva kvůli kebabu. Viník byl potrestán, turečtí fanoušci se zlobí
: Reddit
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).