Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda nejvyššího kalibru. Dánská ikona si zahraje na 19. z 19 CS:GO Majorů

14. 4. 2023 | 16:30 Counter-Strike 2 Příběh
Peter „dupreeh“ Rasmussen to dokázal. Se svým týmem Vitality uspěl v kvalifikaci a vybojoval si postup na BLAST.tv Paris Major, poslední šampionát v Counter-Strike: Global Offensive. Stává se díky tomu jediným hráčem v historii, který nechyběl na jediném Majoru za 10 let.
Peter „dupreeh“ Rasmussen
Peter „dupreeh“ Rasmussen
Zdroj: TG Time

Petera „dupreeh“ Rasmussena má většina fanoušků spojeného s týmem Astralis. Na Majoru ale debutoval v drese Copenhagen Wolves, následně si zahrál za Dignitas, TSM a až poté přišel čas na éru Astralis. Za všechny tyto organizace si zahrál s Andreasem „Xyp9x“ Højslethem a Nicolaiem „dev1ce“ Reedtzem. Jejich cesty se rozešly až po neuvěřitelných 16 účastech a rekordních čtyřech titulech světových šampionů.

Legendární jádro se začalo rozkládat a po přesunu dev1ce do Ninjas in Pyjamas přišel trojí odchod do týmu Vitality, kam zamířil i dupreeh. Astralis se přestalo dařit a dupreeh jako jediný pokračoval v nepřerušené sérii účastí na Major. Tu nakonec dokázal natáhnout až do konce existence CS:GO. V Paříži se s oblíbeným FPS titulem rozloučíme a třicetiletý Dán bude opět u toho. Těšit se navíc může na dav fanoušků v zádech.

5k AWP
5k AWP
Foto: PLAYzone

Nechybělo přitom mnoho a na poslední pokus nemusel být ani součástí týmu. Při nedávné ESL Pro League totiž vynechal skupinovou fázi, protože jeho žena očekávala prvorozeného potomka. Audric „JACKZ“ Jug se jako náhradník neztratil a Vitality navíc měli po dlouhé době opět francouzskou vlajku. Nabízelo se tak, že by toho chtěli Vitality využít pro domácí Major. Dupreeh se ale vrátil a dokončil, co před 10 lety započal.

Až do loňského PGL Majoru v Antverpách měli stoprocentní účast také Xyp9x a Richard „shox“ Papillon, o Major dříve ukončili šňůru také dev1ce a Olof „olofmeister“ Kajbjer. Na fantastické číslo 17 to dotáhl také dupreehův dnešní spoluhráč Dan „apEX“ Madesclaire, šestnácti se pak mohou pyšnit Finn „karrigan“ Andersen a Freddy „KRIMZ“ Johansson. Do jednoho jsou to všechno velké postavy historie Global Offensive.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.