Přejít k hlavnímu obsahu

Přes milion na podporu seniorů. Charitu nejvíce podpořili Opat a Viktor Sheen

16. 4. 2023 | 15:32 Twitch
Sobotní večer dokázal, že senioři nejsou mnohým z nás lhostejní. Osmihodinový stream na Agraelově kanále měl za úkol vybrat co nejvíce finančních prostředků na projekt Ježíškova vnoučata a výsledek byl vynikající. Konečná částka překonala 1 milion korun.
Viktor Sheen a Opat04
Viktor Sheen a Opat04
Zdroj: PLAYzone

Původní donate goal byl nastavený na půl milionu korun. Ten se podařil pokořit mimo jiné příhozem Viktora Sheena. Viktor však neotevřel jen svůj archivní sklep ze kterého věnoval do dražby své alba a vinyly, ale i svou peněženku. Fofrtašku 2.0 chtěl vydražit ne pro sebe, ale pro svého kamaráda streamera Astatora.

Jeho první příhoz ve výši 69 000 Kč ale zdaleka nestačil, aby se stal největším donátorem streamu a tašku získal. Opat04 vytáhl do boje a zvedl laťku na 75 000 Kč. Navíc Opat zjišťuje, že taška má i kabel management, což její cenu pochopitelně zvyšuje. Bojí se o svůj nový setup a rovnou raději dorovnává na 100 000 Kč.

Viktor Sheen se ovšem nenechal zahanbit a přihodil na 138 420 Kč. Opat04 sledující, jak Andullie bojuje ve hře Beat Saber na VR, zvýšil limit na své kreditce a poslal na projekt Ježíškova vnoučata dalších 122 222 Kč! Celkem tak daroval úctyhodných 222 222 Kč na pomoc seniorům. A na svůj nový upgrade setupu.

Nebyl rozhodně sám. Celý večer podpořilo na tisíce dobrých lidí, kterým osud seniorů není lhostejný. Celkem se pro nadaci vybralo 1 081 359 Kč!

Veškerý výtěžek z prodeje Fofrtašek a streamu věnují SINNERS společně s Kauflandem Nadačnímu fondu Českého rozhlasu na projekt Ježíškova vnoučata.

Ježíškova vnoučata jsou celoroční projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, jehož hlavním vrcholem je nejen předvánoční sbírka pro seniory, ale také otevřená finanční sbírka, díky které je možné hradit následně i po zbytek roku aktivity a potřeby seniorů v tisícovce zapojených zařízení Česka. 

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.